•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Ce este un Contrat d'apprentissage?

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Contractul d'apprentissage este definit de "Code du travail": un contract incheiat intre un tanar angajat (fara experienta) si un angajator. Angajarea pe baza acestui contract, se axeaza pe faptul ca angajatorul se angajeaza sa ii plateasca angajatului pentru munca prestata, dar si ca ii va oferi sustinere pentru formare profesionala, pe toata durata contractului.    

Contractul trebuie semnat intre un CFA(centre de formation d'apprentis), angajat si angajator.

Angajatul se obliga prin acest contract sa lucreze in companie, dar in acelasi timp sa urmeze cursurile de formare profesionala si sa sustina examenele finale.

Conditiile de angajare pe baza unui contract d'apprentissage!

Contractul se adreseaza persoanelor care se incadreaza in varsta de 16 -25 de ani.
Contractul poate fi incheiat pe o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani, in functie de specializarea pe care o unreaza tanarul.
Tanarul sa fie inscris la un curs de formare profesionala, particular sau regional (sunt acceptate contracte de studii superioare, masterat).
 

Pot fi angajate si persoane care depasesc varsta de 26 de ani in anumite conditii:

Daca sunt incadrate ca persoane cu handicap - in acest caz nu exista limita de varsta;

Contractul d'apprentissage a inceput inaintea varstei de 26 de ani, dar este prelungit pe motivul obtinerii unei diplome de un mai mare nivel. Limita maxima de varsta fiind de 30 de ani;

Ce remuneratie primeste tanarul ucenic?

Remuneratia este calculata dupa o grila de salarizare stabilita de SMIC. Suma pe care o poate primi tanarul incepator creste in fiecare an si in functie de varsta pronind de la suma de 356  ajungand in ultimul an de contract la 1112,02 €-

Citit 10758 ori Ultima modificare Vineri, 01 Octombrie 2021 15:39
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top