•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Cum se completeaza declaratia anuala de venituri in Franta?

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ca in fiecare an, in curand va trebui sa transmiteti declaratia personala de venituri. Chiar daca datele limita de depunere a acestora nu au fost publicate de Ministerul de finante, declaratiile pe hartie vor trebui depuse pana la jumatatea lunii mai, iar cele electronice pana la sfarsitul lunii iunie. Cu privire la teledeclaratii, daca venitul Dvs fiscal de referinta depaseste 40.000€ in 2014, sunteti obligat sa completati declaratia online.    

 Iata principalele reguli pentru a va elibera cu succes de aceasta obligatie anuala:

1. Verificati ca situatia familiala sa fie exacta

 Declaratia fiscala tine cont de situatia Dvs personala (necasatorit(a), casatorit(a), persoane in intretinere, domiciliu..). Verificati ca aceste informatii sunte exacte deoarece in cazul unor erori sau modificari survenite in 2015, trebuie sa modificati mentiunile deja completate.

Aceasta etapa este importanta deoarece componenta caminului fiscal determina numarul de parti care va vor fi acordate si deci valoarea impozitului Dvs.

Situatia familiala va ofera de asemenea unele posibilitati de optimizare fiscala. Astfel cheltuielile cu supravehearea copiilor, cu scolarizarea acestora dau dreptul la u credit sau o reducere de impozit.

2. Declarati corect diferitele tipuri de venit

 Rezultatele BIC sau BNC

Daca societatea Dvs este supusa regimului real in materie de BIC sau de BNC, trebuie sa depuneti declaratia n° 2031 sau n°2035 pana cel tarziu 3 mai 2016 si sa completati rezultatul profesional care este mentionat pe declaratia n° 2042 C PRO. Atunci cand sunteti supus regimului micro-BIC sau micro-BNC, trebuie sa completati doar valoarea bruta anuala a cifrei de afaceri sau incasarile pe declaratia n°2042 C PRO.

Mai multe informatii despre rezultatele BIC sau BNC, gasiti in acest articol.

  • Salariile

Daca sunteti directorul unei societati pe actiuni sau administratorul unei societati cu raspundere limitata, remunerartia Dvs este impozitata in categoria "traitement et salaires". Nu uitati ca puteti opta pentru deducerea cheltuielilor reale in locul cotei forfetare de 10% aplicata automat de fisc.

  • Dobanzi si dividende

Pentru a verifica valoarea acestora consultati justificativele (IFU) emise de institutiile platitoare. Dividendele si produsele de plasament fixe sunt supuse unui barem progresiv de impozitare a venitului si a contributiilor sociale (15,5% din care 5,1 CSG deductibila). Aceste venituri mobiliare au facut in mod normal obiectul unei prelevari forfetare de 21% si respectiv 24% care trebuie sa figureze pe declaratia Dvs si care se va deduce din impozitul final.

  • Venituri funciare

Trebuie sa declarati chiriile percepute asupra unor spatii de locuit nemobilate incasate in 2015. Daca valoarea lor nu depaseste 15.000€ atunci veti fi supus regimului micro-funciar si trebuie sa mentionati suma bruta a incasarilor pe declaratia Dvs. In celelalte cazuri, sunteti supus regimului real si trebuie completat detaliul venitului net funciar in anexa n°2044 si sa il treceti in declaratia de venituri.

  • Plus-valorile mobiliare

Castigurile realizare ca urmare a vanzarilor de titluri (parti sociale, actiuni) sunt impozitate pe baza baremului progresiv al impozitului pe venit, dupa aplicarea unei reduceri, atunci cand titlurile sunt detinute de cel putin 2 ani. In acest caz trebuie sa completati formularul n°2074, sa il anexati declaratiei Dvs si sa calculati reducerea cu ajutorul fisei n° 2074-ABT.

3.Declarati cheltuielile deductibile

Anumite cheltuieli facute in 2015 pot fi deduse din venitul global. Este cazul pensiei alimentare platite unui copil, unui parinte sau fostului partener, sau de pierderile profesionale sau funciare. Daca doriti sa constititi un fond de economisire pentru pensie complementara, puteti de asemenea sa deduceti, intre anumite limite, platile efectuate in cadrul unui Perp sau unui contract de acest tip.

4. Declarati avantajelor fiscale

Pentru a beneficia de avantajele fiscale legate de investitiile sau cheltuielile realizate in 2015, trebuie sa le mentionati in declaratie. In anumite cazuri, aceste avantaje trebuie declarate in cadrul formularului n°2042 C. Este de exemplu cazul reducerii de impozit "Madelin" pentru subscrierea la capitalul unei IMM (PME in franceza) sau de reducerea de impozit "Pinel" pentru investitiile intr-un bun imobiliar locativ.

Multumiri pentru articolul de mai sus, doamnei avocat:
Diana DAUPHIN – LAZAR
Avocat in Baroul NANTES si BUCURESTI
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
SIGILIA
3 Quai Hoche
44200 NANTES
02 51 89 98 08
Citit 7296 ori Ultima modificare Vineri, 01 Octombrie 2021 15:37
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top