•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Cum sa iti recuperezi banii de la Firme in Franta?

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pentru a facilita achitarea facturilor neplatite si a reduce intarzierile de plata, legea Macron creaza o noua procedura de recuperare a creantelor. Aceasta va intra in vigoare dupa publicarea decretului de aplicare (care in principiu, trebuia sa fie publicat in decembrie 2015, dar care poate sa apara la inceputul acestei luni).

Care sunt modalitatile de recuperare a unei sume de bani, in acest moment?

Recuperarea amiabila a creantei poate fi o alternativa. Aceasta poate lua doua forme: fie creditorul si debitorul, se inteleg asupra sumei si a modalitatilor de plata, fie executorul judecatoresc sau o societate de recuperari creante sunt imputernicite de creditor pentru a obtine plata voluntara a datoriei de catre debitor.

In absenta unui acordului debitorului sau daca acesta nu isi respecta angajamentul luat, este necesar un titlu executoriu. Acest titlu este emis de catre judecator si va permite executorului judecatoresc sa oblige debitorul la plata.

Cum se va desfasura noua procedura simplificata?

 Procedura simplificata de recuperare a creantelor mici ( valoarea acestora va fi precizata in decretul de aplicare, insa in principiu este vorba de creante de 1000€-2000€), va fi instaurata odata cu publicarea decretului de aplicare.

In practica, va fi suficient sa sesizati executorul judecatoresc prin completarea unui formular in care sa descrieti natura litigiului si sa precizati suma solicitata.

Executorul va avertiza debitorul si daca acesta recunoaste datoria, executorul va constata acordul partilor privind suma si modalitatile de plata.

Executorul va emite apoi un titlu executoriu care ii va permite, daca va fi nevoie sa procedeze la executarea silita a acordului.

Cheltuielile cu onorariul executorului judecatoresc sunt in sarcina creditorului.

Ce tip de datorii pot fi recuperate prin procedura simplificata?

 Este bine de stiut ca aceasta procedura se va aplica tuturor creantelor civile si comerciale si va cuprinde si datoriile consumatorilor, precum creditele de consum si creditele bancare.

Multumiri pentru articolul de mai sus, doamnei avocat:
Diana DAUPHIN – LAZAR
Avocat in Baroul NANTES si BUCURESTI
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
SIGILIA
3 Quai Hoche
44200 NANTES
02 51 89 98 08
Citit 7928 ori Ultima modificare Duminică, 31 Ianuarie 2016 03:12

1 comentariu

  • Link la comentariu China dan Sâmbătă, 24 Martie 2018 05:03 postat de China dan

    Am de recuperat bani de concediu pe 7 luni de anul trecut specific ca nu mai lucrez in franta ce se poate face?Mulțumesc anticipat.

Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top