•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Centrul de Contact şi Suport al Cetaţenilor Români din Străinătate

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Departamentului Consular se află în plin proces de modernizare si informatizare a serviciilor consulare. În acest context, a fost lansat Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni (SIMISC ), care va permite cetățenilor români să acceseze informații consulare de calitate într-un mod eficient și transparent, beneficiind de un confort crescut datorită posibilității de a interacționa online cu personalul Ministerului Afacerilor Externe, de a trimite solicitări prin mijloace electronice fără a mai fi nevoiți să se deplaseze în mod repetat la ghișeu, eliminându-se, astfel, barierele birocratice și cele geografice. 

Având în vedere complexitatea sistemului sus-prezentat, a fost necesară lansarea și implementarea etapizată după cum urmează: etapa I - 28.03.2016 - Atena, Cahul, New York; Etapa II – 11.04.2016 – Varsovia, Bilbao; Etapa III- 18.04.2016: Budapesta, Podgorita,Praga, Sarajevo, Tirana, Luxemburg, Bonn, Vancouver, Astana, Cernauti, Doha, Moscova, Ciudad Real, Nicosia, Zaragoza; Etapa IV-03.05.2016: Bologna, Trieste, Lisabona, Paris, Odessa, Balti, Beirut, Castellon, Salonic, Sofia. La misiunile diplomatice și oficiile consulare menționate, SIMISC poate fi accesat de către solicitanții de servicii consulare la : www.econsulat.ro. De asemenea, la 01.06.2016 și la 30.06.2016 sistemul urmează a deveni operațional și la alte aproximativ 50 misiuni diplomatice și oficii consulare.

 

SIMISC reprezintă unul dintre sistemele componente ale unei platforme informatice integrate, E-Cons, lansată sub deviza „Consulatul mai aproape de casa ta”. Alături de SIMISC, în cadrul E-Cons, a fost dezvoltat și Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), care beneficiază de portal prorpiu de informații consulare, accesibil la adresa www.informatiiconsulare.ro care pune la dispoziția cetățenilor români informații de natură consulară pentru toată gama de servicii oferite de Consulatele României. 

 


De la adresa www.informatiiconsulare.ro este totodată posibilă accesarea directă a portalului www.econsulat.ro pentru demararea procedurilor consulare propriu-zise. Odată transmisă solicitarea prin intermediul portalului pus la dispoziție de către SIMISC, va fi posibilă inițierea unui dialog prin intermediul E-mail-ului între solicitanți și reprezentanții Consulatului care procesează solicitarea.

 

 

Sursa: 

Departamentul Consular - MAE Romania

Citit 4830 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Octombrie 2016 14:04
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top