•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Auto-intreprinzatorii platesc taxa funciara (CFE) din 2014

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O exonerare care nu a durat
Taxa funciara se plateste in fiecare localitate in care o societate dispune de terenuri sau cladiri.

Inca de la crearea statutului auto-intreprinzatorului, acesta nu platea taxa funciara deoarece, in fiecare an, Guvernul vota exonerarea de la plata taxei, pentru a nu impovara din punct de vedere fiscal persoanele care au ales acest statut suplu.

O schimbare de situatie a facut obligatorie plata acestei taxe de la 1 ianuarie 2014, aceasta devenind exigibila inainte de 15 decembrie a acestui an.

Auto-intreprinzatorii inregistrati intre 2009 si 2011, vor plati taxa funciara in 2014.

Auto-intreprinzatorii inregistrati in 2012, beneficiaza de 2 ani de exonerare si nu platesc taxa funciara in 2014.

Auto-intreprinzatorii inregistrati in 2013, beneficiaza in mod exceptional de exonerare si nu platesc nici ei taxa funciara in 2014.

Auto-intreprinzatorii inregistrati in 2014, vor plati aceasta taxa in 2015, exonerarea fiind aplicabila in anul in care s-au inregistrat.

Formula de calcul
Taxa funciara se calculeaza in functie de cifra de afaceri, baza de impozitare si cuantumul taxei, votat de consiliul local.

Cifra de afaceri se calculeaza in functie de anul de referinta n-2. De exemplu pentru taxa datorata in 2014 se va lua in calcul cifra de afaceri realizata in 2012.

Auto-intreprinzatorii care au domiciliul fiscal la ei acasa (adica majoritatea)si care nu dispun de sedii separate, vor fi impozitati pe o baza de impunere minima, stabilita de consiliul local.

Cuantumul taxei este votat de catre consiliul local si poate varia intre 0% si 100%.

Exemplu
O localitate in care s-ar aplica un procent de 30% la o baza de calcul de 500€, ar incasa 150€ cu titlu de taxa funciara. Un auto-intreprinzator prestator de servicii, care in 2012 a realizat o cifra de afaceri de 4.000 €, va plati taxa funciara in 2014.

Decizia de impunere
Decizia de impunere va ajunge in cutiile postale incepand cu 31 octombrie si are ca termen de plata 15 decembrie 2014.

Auto-intreprinzatorii care au dificultati la plata taxei funciare se pot adresa centrului de impozite de care apartin si solicita in scris plata esalonata a taxei in termen de trei luni.

Cei care au de platit o taxa funciara de 300 € si care au realizat o cifra de afaceri de 600€, de exemplu, pot solicita o exonerare de la plata acestei taxe.

 

Multumiri pentru articolul de mai sus, doamnei avocat:
Diana DAUPHIN – LAZAR
Avocat in Baroul NANTES si BUCURESTI
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
SIGILIA
3 Quai Hoche
44200 NANTES
02 51 89 98 08
Citit 6460 ori Ultima modificare Luni, 04 Mai 2015 00:58
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top