•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

 • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

 • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

 •  

 •  

 •  

Cum găsesc cazare în căminele studenţeşti din Paris?

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Avand in vedere ca locurile in caminele studentesti din Paris sunt limitate, va sfatuim sa pregatiti din timp anul scolar pe care urmeaza sa-l petreceti in Paris si prin urmare sa va interesati de cazare. Vom incerca in acest articol sa va prezentam tipurile de cazari pe care le-ar putea gasi un student Roman in Franta. Pentru mai multe informatii puteti citi articolele dedicate studentilor.

Ce tipuri de Cazare gasesc?   

Exista mai multe posibilitati de a va caza si incercam aici sa le descriem pe cele mai importante. In orasele de provincie este relativ simplu sa obtineti un loc intr-un camin studentesc. De obicei sunt camere individuale de aproximativ 10mp si pretul difera in campusurile administrate de CROUS, de la un oras la altul. Majoritatea camerelor sunt dotate cu chiuveta iar dusurile si toaletele se afla pe hol. Daca veniti sa studiati in Paris, cazarea se va dovedi mult mai dificila. Sunt mult mai putine locuri decat cereri si costa mult mai mult decat in provincie. Chiria pentru o camera in caminele CROUS se situeaza in jur 400-500 de euro pe luna. 

Camera in campusuri universitare private sau publice!

- Cite Internationale Universitaire de Paris (CIUP) - Dat fiind numarul mare de cereri, trebuie un gram de noroc pentru a obtine un loc; Insa, considerand conditiile oferite, merita incercarea.
- CROUS Paris, CROUS Versailles, CROUS Creteil - Cererile pentru locuinta sau de burse la CROUS se fac imperativ in perioada 15 ianuarie-30 aprilie prin completarea unui "Dossier Social Etudiant" care exista pe site-urile respective. De asemenea, in sectiunile "logement en ville", sunt afisate oferte ale particularilor.
- Residence Universitaire Maisons Alfort - este caminul facultatii de medicina veterinara, situata in afara Parisului (Adresa: 6, Quai de la Revolution la Alfortville), nu e rau pentru cine merge la scoala in regiunea Creteil sau Seine et Marne. Accesul se face cu RER D.
- www.cidj.fr, www.unme-asso.com, www.adele.org (este un site pentru toata Franta), www.laureades.com, www.estudines.com - cateva site-uri care se ocupa de (lanturi de) rezidente private iar unele sunt dedicate cazarii studentilor.
- www.aljt.com, rezidente (camine) excelente, la cele mai mici preturi din Paris (dupa deducerea APL)!

Studio in chirie prin agentii sau particulari!

Procedura fiind relativ greoaie si implicand in mod necesita prezenta unui garant. Agentiile cer comision iar acestea reprezinta o suma considerabila, intre 50%-100% din prima luna de chirie. Inainte de a contacta pe cei care afiseaza anunturi, trebuie sa stiti ca vi se vor pretinde o serie de documente (in primul rand legate de o persoana domiciliata in Franta care sa va fie garant), precum si o garantie in bani reprezentand doua sau trei luni de chirie.

Apartament in colocation!

Ceva mai simplu de obtinut un loc, insa implica o cautare serioasa. Avand in vedere cuantumul chiriilor si faptul ca se cer mai putine documente pentru o colocatie decat pentru o inchiriere, acest tip de cazare este o alternativa intersantanta la cele prezentate mai sus. Iata cele mai importante situri de colocatie. Unele sunt cu plata:
http://www.appartager.com/
http://www.easycoloc.com/
http://www.kel-koloc.com/homepage.php
http://www.portail-colocation.com/colocation-paris
http://www.appartement.org/colocations.html
http://www.recherche-colocation.com/paris.html
http://www.cherchecoloc.com/
http://www.ma-colocation.com/
http://www.colocation-etudiante.com/
http://www.koloc.org/
http://www.colocation.fr/homepage.php
Exista si asa numitele "Jeudis de la colocation", intalniri intre ofertanti si cautatori de colocatii. E recomandata inscrierea prealabila: http://www.colocation.fr/pages/jeudi.php

Camera intr-un camin de nefamilisti (foyer de jeunes travailleurs)!

Trebuie depus un dosar cu ceva timp inainte si nimic nu va garanteaza obtinerea locului. Insa merita incercat in lipsa de altceva. ALJT - grupare a caminelor de nefamilisti din regiunea pariziana. Puteti obtine cazare intr-unul dintre aceste camine daca faceti un dosar la timp(cateva luni inainte). -L'Union des foyers des jeunes travailleurs (tel.: 01 41 74 81 00).

Auberges de jeunesse!

Pentru a avea acces la acest tip de cazare, trebuie cumparata la fata locului legitimatia FUAJ care costa 15.25€ pentru persoanele ce locuisesc in Franta si care au depasit varsta de 26 de ani si 10.25€ pentru cei sub 26 de ani. Non rezidentii au de platit numai 2.90€.Pentru mai multe informatii referitoare la formalitatile administrative sau la adresele hotelurilor puteti contacta sediul social al F.U.A.J (Fédération Unie des Auberges de Jeunesse)     

Site Oficial: http://www.fuaj.org/
Adresa: 27 rue Pajol, 75018, Paris - Tel : 01 44 89 87 27
Adresa: 9 rue Brantôme, 75003, Paris - Tel :01 48 04 70 40

Adrese din Paris Auberges de Jeunesse:
- LE D'ARTAGNAN - Adresa: 80, rue Vitruve, 75020 Paris.  Acces Metro: "Porte de Bagnolet" (linia 3) Tel : 01.40.32.34.56 - camere cu 3-8 locuri, - pret 20.50 €/pers- rezervare la fata locului
- CLICHY - Adresa: 107, rue Martre, 92110 Clichy. Acces Metro: "Mairie de Clichy" (linia 13) Tel : 01.41.27.26.90, - camere cu 2 locuri- pret 19 €/pers- rezervare la telefon
- CITÉ DES SCIENCES - www.hihostels.com 24, rue des sept Arpents, 93310 Le Pres Saint Gervais Acces : Metrou "Hoche" (linia 5)Tel : 01.48.43.24.11 - camere cu 4 locuri- pret 19 €/pers- rezervare la fata locului
- JULES FERRY - Adresa: 8, boulevard Jules Ferry, 75011 Paris.  Acces Metro: "République" (liniile 3, 5, 8, 9 si 11) Tel : 01.43.57.55.60 - camere cu 2-4 locuri- pret 19.50 €/pers- rezervare la fata locului
- AUBERGE INTERNATIONALE DES JEUNES - www.aijparis.com - Adresa: 10 rue Trousseau, 75011, Paris. Tel: 01.47.00.62.00 - camere cu 2-4 locuri- pret 14 €/pers- rezervare on line

Camera la Hotel

Cele mai ieftine hoteluri sunt Etap, Formule 1 si Premiere Classe. Daca nu aveti cazarea deja rezervata din Romania, solutia este sa stati cateva zile la hotel, cautand un loc disponibil la caminele studentesti. Rezervarile la hotel se fac, in afara orelor de receptie, cu cartea de credit pe internet sau la telefon sau in timpul programului de receptie, la fata locului.

Site- uri internet:
www.premiereclasse.fr
www.etaphotel.com 
www.hotelformule1.com

Alte posibilitati de cazare?

Camine administrate de ordine religioase (de obicei congregatii de maici catolice) - in special pentru fete. Oferta este interesanta din punct de vedere financiar, se impun insa norme destul de stricte de comportament (prezenta baietilor este interzisa, de exemplu).

Institut Catholique: Service Social - 21, rue d'Assas 75006 Paris - 01.44.39.52.00
Cazare in gazda - contra unei chirii sau prestand anumite servicii gazdelor (baby-sitting, coabitare cu batrani, menaj etc...).-

www.leparisolidaire.com - Asociatia le Pari - Solidaire-IDF ofera posibilitatea de a locui la persoane in varsta contra unor servicii acordate acestora.(tel.: 0143681096)

Sursa: http://www.aderf.eu

Citit 16325 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2017 12:57

2 comentarii

 • Link la comentariu Musat Sâmbătă, 28 Iunie 2014 18:15 postat de Musat

  si invers, eu am o garsoniera pe care vreau s-o închiriez unui student român, cum sa fac ?

 • Link la comentariu Adina S Vineri, 18 Mai 2012 15:06 postat de Adina S

  Bravo pentru articol. De unde ar trebui sa incep. primul si primul pas. Ms

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top