•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Declarație, de semnat de către cetățenii înscriși pe liste electorale din alte state membre UE

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biroul Electoral Central a stabilit modelul Declarației care trebuie completată de cetățenii români care figurează înscriși în listele electorale ale altui stat membru UE, înainte ca aceștia să poată vota pentru membrii din România în Parlamentul European, la alegerile din 26 mai 2019.

Modelul Declarației se regăsește pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la adresa: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2019/2019_pdf/model_declaratie_dec62.pdf

Tot pe site-ul MAE sunt disponibile informații detaliate despre scrutin: http://www.mae.ro/node/48090

Declarația poate fi completată și semnată pe un formular descărcat și imprimat de alegător; poate fi completată și semnată la sediul secției de votare sau poate fi redactată integral olograf de către alegător, pe o foaie de hârtie pusă la dispoziție de biroul electoral al secției de votare, păstrând elementele din model.

Reamintim că președintele biroului secției de votare permite exercitarea dreptului de vot de către cetățeanul român care, în urma verificării în SIMPV (Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal), apare ca înscris în listele electorale ale altui stat membru UE, numai după ce acesta dă o declarație potrivit căreia nu își exercită dreptul de vot la același scrutin și pentru candidații altui stat membru UE.

Lista secțiilor de votare din Franța

Citit 984 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 14:24

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top