•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Ce sunt tepusele de la geamurile parizienilor?

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei care au fost in Franta si au aruncat un ochi critic asupra cladirilor din zonele in care au fost, n-au putut trece pe langa fara sa observe ca la fiecare streasina si la fiecare geam sunt amplasate niste tepuse. Culmea nici unii francezii nu stiu ce sunt cu ele, de aceea am cercetat un pic fenomenul, care se regaseste doar in Franta. Raspunsul este cat se poate de simplu, se numesc "Pic anti-pigeons posés sur panne" in traducere Tepuse anti porumbei. Si se folosesc in scopul intimidarii porumbeilor de a-si face cuib sau loc de pelerinaj, pe marginea acoperisului, geamului sau mai stiu ce alt ceva. Acesta este primul mister pe care il deslusesc in Franta.

Citit 6746 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2012 12:54
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top