Arcul de Triumf - Paris

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

ARC DE TRIOMPHE (Arcul de Triumf). Impunătorul Arc de Triumf, cu o înălţime de cincizeci de metri, a fost proiectat de Napoleon, dar lucrările de construcţie s-au încheiat abia in 1836, la 20 de ani după ce împăratul a încetat să mai conducă destinele Franţei. Arcul de Triumf este decorat cu sculpturi minunate reali­zate de François Rude.

Printre acestea se numără şi lucrarea „Plecarea voluntarilor", cunoscută în special sub denumirea de „La Marseillaise". Puteţi admira această remarcabilă lucrare dacă veniţi dinspre Champs-Élysées şi vă aflaţi pe partea dreaptă a Arcului deTriumf. Aici există şi un mic muzeu consacrat istoriei Arcului deTriumf. Sub arcada lui Arc de Triomphe se găseşte şi Monumentul Soldatului Necunoscut. La acest monument se aprinde flacăra înfiecare seară la orele 18:30.

Place Charles-de-GaulIe, Champs-Élysées,

tel.: 01-55-47-73-77,

Site Oficialwww.monum.fr

preţul unui bilet este de 7 euro;

program: aprilie-septembrie, zilnic 10-23; octombrie-martie, zilnic 10-22:30;

staţia de metrou şi staţia RER Charles-de-GaulIe-Etoile.

 

Citit 38913 ori
Mai multe din această categorie: « Palais de Chaillot - Trocadero
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top