Muzeul Luvru la Abu-Dhabi

Muzeul Luvru la Abu-Dhabi

"Naşterea unui muzeu" se intitulează expoziţia deschisă începînd cu data de luni 22 aprilie sub egida filialei de la Abou-Dhabi a Muzeului Luvru.

Ministra franceză a culturii, Aurélie Filippetti, a inaugurat această expoziţie care va fi deschisă pînă pe data de 20 iulie şi unde sunt prezentate 130 de picturi şi sculpturi din viitoarea colecţie permanentă a Muzeului Luvru de la Abu-Dhabi care va conţine peste 400 de opere. Franţa şi Emiratele Arabe Unite au semnat în 2007 acest acord fără precedent pentru crearea unui muzeul Luvru la Abu-Dhabi, clădirea urmînd să fie inaugurată în 2015. Edificiul a fost conceput de arhitectul francez Jean Nouvel şi este în plină construcţie, el urmînd să găzduiască şi un muzeul naţional al Emiratelor Arabe Unite precum şi o "antenă" a muzeului Guggenheim de la New York. Colecţia permanentă pe care şi-o constituie filiala de la Abu-Dhabi a muzeului Luvru poartă amprenta experţilor francezi. Iar actuala expoziţie care prefigurează deschiderea muzeului peste doi ani este daja de natură să satisfacă un public exigent. Pot fi văzute, de exemplu, pînze de Picasso, Edouard Monet, Paul Gaugin sau Paul Klee. "Acesta este, fără îndoială, cel mai impoartant proiect cultural pe care îl avem înafara frontierelor noastre" a spus, pentru Agenţia France Presse, ministra franceză a culturii. Doamna Aurélie Filippetti a mai adăugat: "Cu acest muzul Luvru la Abu-Dhabi vom avea un nou punct de contact între culturi, deci un nou pas spre deschidere şi toleranţă". Muzeul Luvru de la Abu-Dhabi se doreşte unul universal, deci colecţia se constituie din piese achiziţionate din toată lumea, reprezentînd toate culturile şi civilizaţiile, precum şi toate epocile. In plus, prin acordul din 2007, Parisul se obligă să împrumute Emiratelor Arabe Unite în jur de 300 de exponate, cel puţin în primii ani de funcţionare a muzului.      

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/articol/special-paris/muzeul-luvru-abu-dhabi

Citit 3528 ori
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top