Suspect arestat pentru agresarea unui militar în cartierul La Defense

Suspect arestat pentru agresarea unui militar în cartierul La Defense

Un tânăr a fost arestat miercuri la periferia pariziană, pentru agresarea unui militar francez acum câteva zile. Bărbatul şi-a recunoscut fapta, el convertindu-se recent la islam şi părând că a acţionat în numele "ideologiei (sale) religioase", a declarat un procuror din Paris, citat de AFP.

 conferinţă de presă. Oficialul a denunţat o "voinţă de a ucide destul de evidentă" a tânărului.

Militarul a fost rănit la nivelul gâtului, fiind apoi spitalizat week-end-ul trecut. Agresiunea a avut loc la trei zile de la asasinarea unui soldat britanic de către doi islamişti radicali, la Londra. Nu a fost stabilită vreo legătură între cele două atacuri.

Agresiunea a produs o puternică emoţie în Franţa, la un an de la uciderea a şapte persoane, inclusiv trei militari, de către Mohamed Merah, la periferia oraşului Toulouse.

Ministrul francez de Interne declară că există în opinia sa "câteva zeci, chiar câteva sute de potenţiali Merah" în Franţa. Manuel Valls a evocat "un act fără îndoială pregătit, care din fericire nu s-a terminat în mod tragic".

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/suspect-arestat-agresarea-unui-militar-cartierul-defense

Citit 3232 ori
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top