Tablouri si icoane furate din Franta, gasite in catacombele din Bucuresti

Mai multe tablouri si icoane, despre care se banuieste ca au fost furate de o grupare coordonata de un om al strazii zis Bruce Lee, din locuinta unor cetateni francezi, au fost gasite în canalele din zona Garii de Nord, potrivit unor surse apropiate anchetei. Politistii bucuresteni au descins, miercuri, în canalele din zona Garii...

Mai multe tablouri şi icoane, despre care se bănuieşte că au fost furate de o grupare coordonată de un om al străzii zis Bruce Lee, din locuinţa unor cetăţeni francezi, au fost găsite în canalele din zona Gării de Nord, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Poliţiştii bucureşteni au descins, miercuri, în canalele din zona Gării de Nord din Capitală, având informaţii că acolo sunt ascunse bunuri care ar fi fost furate dintr-o locuinţă, oamenii străzii refuzând să iasă la suprafaţă şi aruncând cu aurolac pentru a-i opri pe anchetatori.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat jurnaliştilor că au fost identificate unele bunuri susceptibile că ar fi fost furate din locuinţe.

Întrebat dacă este vorba despre obiecte de patrimoniu, Niculae a negat spunând că "sunt bunuri care fac parte din patrimoniul unei persoane fizice" şi că nu a fost estimat prejudiciul.

Niculae nu a putut preciza dacă, printre suspecţii care au fost ridicaţi, se află şi cel supranumit Bruce Lee sau "Regele Boschetarilor", care este bănuit că ar coordona o grupare de oameni ai străzii specializată în spargerea de locuinţe.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a mai declarat că nu au fost folosite substanţe iritant-lacrimogene de către poliţişti, pentru ridicarea oamenilor din canalizare. "S-a folosit forţa în mod gradual", a spus Niculae, adăugând că acţiunea a început în condiţii de normalitate, pentru ca poliţiştii să întâmpine apoi tot mai multă rezistenţă din partea celor anchetaţi.

El a spus că mai multe persoane au fost ridicate şi conduse la secţia de poliţie, neprecizând numărul acestora.

Intervenţia amplă de miercuri a anchetatorilor a fost plină de evenimente. Peste 20 de persoane care locuiesc în canalul de la Gara de Nord au ripostat violent, aruncând cu aurolac în anchetatori, iar unul dintre oamenii străzii a fost luat cu ambulanţa după ce a primit în ochi un jet de bronz.

Poliţiştii au reuşit să ridice mai mulţi suspecţi, unul dintre aceştia reuşind chiar să se smulgă din mâinile lor şi să fugă mai multe sute de metri în uralele şi aplauzele celorlalţi oameni ai străzii.

De altfel, oamenii fără casă au sancţionat zgomotos fiecare moment în care mascaţii soseau şi băgau în dubă pe unul de-ai lor, huiduielile transformându-se la un moment dat în scandări antiprezidenţiale, aceştia strigând "Jos Băsescu".

La faţa locului au venit şi reprezentanţi ai Fundaţiei Homless, formată în mare parte din foşti oameni ai străzii, care au protestat faţă de acţiunea poliţiei, spunând că este un abuz şi că oamenii străzii ar trebui să fie ajutaţi, şi nu luaţi cu forţa şi băgaţi la închisoare.

Acţiunea este coordonată de la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale, iar în ajutorul judiciariştilor au fost chemate echipe de la SPIR, Poliţia Sectorului 3 şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Angajaţi ai Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) i-au ghidat pe poliţişti prin canale. La acţiune a fost folosit şi un excavator, pentru decopertarea gurilor de canal din zona Gării de Nord.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/tablouri-si-icoane-furate-din-franta-gasite-in-catacombele-din-bucuresti--7014.html

Citit 3303 ori
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top