Franta vrea sa monitorizeze convorbirile prin Skype

Procurorii francezi vor investiga serviciul Skype al Microsoft din cauza ca acesta nu s-a inregistrat ca operator de telefonie, aceasta fiind cea mai recenta tentativa a oficialilor francezi de a controla activitatile companiilor globale de Internet....


Prin faptul ca Skype permite utilizatorilor sa faca apeluri de tip voce catre numere de telefon fixe sau mobile in Franta, acesta cade sub reglementarile locale cu privire la telecomunicatii, noteaza Financial Times.

Ca urmare, Skype ar avea obligatia sa permita telefoanele de urgenta si, totodata, sa permita politiei franceze si serviciilor de securitate sa monitorizeze traficul de tip voce, atunci cand acest lucru este permis legal.

Skype a respins aceste pretentii, aratad ca serviciile pe care le ofera nu sunt servicii de comunicatie care sa fie reglementate de legislatia locala.

Skype este o companie al carui sediu este in Luxemburg, motiv pentru care Franta are putine sanse, conform legislatiei europene, sa-i impuna reglementarile proprii.

Presiunea vine din partea companiilor franceze de comunicatii care argumenteaza ca Google sau Skype le invadeaza retelele cu date intr-un moment in care companiile de telecomunicatii se chinuie sa faca rost de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/skype/franta-vrea-sa-monitorizeze-convorbirile-prin-skype-1224013

Citit 3365 ori
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top