La Renault o sa se fabrice Nissan si Mercedes

Se petrece o adevarata revolutie in domeniul industriei de automobile. Restructurarea industriala si potentialul excelent pe care il are, dar si capacitatea de productie combinata a fabricilor Renault, Peugeot si Citroen fac posibila relocarea productiei Nissan si Mercedes-Smart in Franta, pe liniile Renault.

Fabricile de automobile din Franta ar urma sa inchida mai multe linii de productie, ceea ce implicit presupune pierderea a cel putin 7.500 de locuri de munca, pana in 2016.

Se pare ca problema se poate solutiona intr-un mod neasteptat in urma discutiilor dintre Nissan si Renault. Nissan este interesata de liniile de productie franceze, iar decizia de a produce Nissan in fabricile franceze este mai mult decat posibila, daca societatea o sa beneficieze de sustinerea si cooperarea sindicatelor care trebuie sa accepte conditiile de competitivitate impuse de Nissan, scrie Le point.

Producatorul francez, care detine 43,4% din Nissan, a raportat un declin de 6,3% din vanzarile sale globale in 2012, ca efect al crizei economice generale din Europa.

Negocieri similare se duc intre Renault si Mercedes, dar conditiile sunt mult mai stricte. Mercedes este interesat de liniile tehnologizate din fabricile Renault pentru Smart si este tentat de mana de lucru mai ieftina din Franta.

Pana la concretizarea acestor proiecte, Renault a inghetat angajarile si bonificatiile si negociaza cu sindicatele planul de reduceri de locuri de munca.

 

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/renault/stiri-renault/la-renault-o-sa-se-fabrice-nissan-si-mercedes-1213560

Citit 3255 ori
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top