•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

 • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

 • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

 •  

 •  

 •  

Ce iti trebuie ca sa faci pe Doctorul in Franta?

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

CURAJ si VOINTA

Da, acestea doua sunt cele mai importante, dar mai trebuie si o familie care sa te sustina, de prieteni care sa nu te paraseasca si de multa rabdare cu sistemul romanesc, pentru a-ti face toate actele de care ai nevoie.

ACTE DIN ROMANIA

In primul rand, trebuie sa stii ca francezii primesc copii xerox peste tot, nu mi-au cerut niciodata actele in original, dar eu totusi mi-am luat si actele originale la mine. Totul trebuie sa fie tradus in limba franceza.

 

1. O adeverinta cu vaccinurile facute in tara, cam asa:

MODEL ADEVERINTA VACCINURI

Je soussigné, Dr___________________, médecin generaliste, Bucarest, Roumanie, certifie par la présente que Mademoiselle ____________________ a la suivante situation de vaccination à la date de  ___/___/_______:

 • BCG (vaccin antituberculeux) :_________________ 26.01.1981 ;
 • AP (vaccin antipoliomyélite) :_________________28.09.1981 ; 02.11.1981 ; 19.12.1981 ; 16.12.1982 ;
 • DTP (vaccin antidiphtérique, antitétanique et anticoquelucheux) :________________08.05.1981 ;
 • DT (vaccin antidiphtérique et antitétanique) :________________14.11.1986 ;
 • Vaccin antirougeoleux : _________________30.02.1982 ; 03.02.1988 ;
 • Vaccin antihépatite B : _________________21.10.1999 ; 29.11.1999 ; 09.05.2000 ;
 • R.O.R. (vaccin antirougeoleux, antiourlien et antirubéoleux):________________:
 • D.T. (vaccin antidiphtérique et antitétanique) : rappel______________04.03.2004  etc.
2. Diploma de facultate si suplimentul traduse si legalizate;

3. CV (in franceza obligatoriu, scurt si concis, cat mai multe cursuri, studii articole);

4. Copie dupa pasaport, desi suntem in UE, ca sa lucrezi trebuie sa ai pasaport valabil.

5. Certificat de nastere si casatorie traduse si legalizate (eu mi-am facut noul certificat european care este in engleza, romana si franceza);

6. Certificatul de conformitate pe care il obtii de la rectorat, dupa ce depui actele cam in 2 luni il obtii, nu e greu trebuie sa te interesezi un pic si sa ai ceva rabdare;

7. Adeverinta de la centrul de stagii, cu ce stagii ai facut pana in momentul plecarii si in ce an de rezidentiat esti, la fel nu mi-a folosit la nimic, iar de la centru mi-au spus ca trebuie sa fac copie dupa carnetul de rezident dar n-am folosit nicaieri;

8. Intreruperea rezidentiatului in Romania si pastrarea bonului. Asta e foarte simplu cu scrisoarea de acceptare la rezidentiat, primita de la profesorul din Franta si cu o cerere completata care se afla la minister la usa de la registratura, le depui la minister si obtii un bon cu un numar scris de mana.

9. Pe unele site-uri scrie ca iti trebuie si cazier tradus si legalizat, eu mi-am facut dar nu l-am folosit niciodata;

Romania fiind in Uniunea Europeana, dar nu are visa Shangen, daca lucrezi mai mult de 6 luni ai nevoie de "titre de sejour" = drept de munca, pe care il obtii dupa ce depuii toate copiile dupa actele cerute de catre spital, la departamentul Resurse Umane al spitalului de care apartii. Ai nevoie de 3 poze, dovada de locuinta si scrisoarea sefului de sectie ca te accepta.

Autor: Daniela M.(Rezidentiat Pneumologie Paris)

Sursa: eFranta.ro

Citit 13863 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2012 13:09

3 comentarii

 • Link la comentariu ION PANA Miercuri, 20 Martie 2013 11:13 postat de ION PANA

  APRECIEZ ACTIVITATILE VOASRE IN FRANTA,VA UREZ SUCCES.SUGEREZ SA COMENTATI ART.,,PROGRAMATI-VA SEXUL BEBELUSULUI"SI MAI MULTE...

 • Link la comentariu Daniela Marți, 21 Februarie 2012 21:13 postat de Daniela

  Din cate stiu eu, nu ii intereseaza prea tare. Au nevoie de oameni dar trebuie sa gasesti serviciile care au nevoie de medici si serviciul care sa te intereseze si pe tine.
  Acum bineinteles ca depinde mult de proful serviciului dar 95% nu prea conteaza.
  As vrea sa adaug ca vor CV-uri mici si concise de preferabil o pagina in care sa scrii tot ce este important, iar ei sa nu se plictiseasca citind.

 • Link la comentariu Lucian Luni, 20 Februarie 2012 15:32 postat de Lucian

  Salut, crezi la CV merg atasate si acele CME obtinute pe Medscape? Adica le recunosc francezii sau conteaza in vreun fel la cv?
  Asteptam de o graza de vreme un site ca asta! Mersi mult!

Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top