Paris: “Harry’s Bar”, locul unde se fac pariurile pentru prezidenţialele americane

Paris: “Harry’s Bar”, locul unde se fac pariurile pentru prezidenţialele americane

Dacă, ar fi să ne luăm după un anume sondaj realizat într-un bar american de la Paris, câştigătorul prezidenţialelor americane ar urma să fie Barack Obama. Acest tip de pronostic are loc din 1924 în acest bar parizian, şi numai de două ori el nu a fost conform rezultatului oficial.

Harry’s Bar” este o veritabilă instituţie la Paris, un loc cu parfum istoric, care era frecventat, în perioada interbelică, de scriitori precum Scott Fitzegerald sau Ernest Hemingway. Aici se întîlneau uneori scriitorii şi artiştii americani, printre ei Hamphrey Bogard, cu diverse celebrităţi franceze, precum Jean Paul Satre sau Coco Chanel.

Primul său proprietar a fost un jockey american, Tod Sloane, care a încercat de fapt să creeze la Paris un bar specific Manhattan-ului de dinaintea prohibiţiei. De altfel, în 1911, el a adus direct de la New York mobilierul şi elementele de decor ale barului. Cum barul a fost cumpărat apoi de un anume Harry MacElhone, acesta şi-a pus numele pe firma barului.

Din 1925 încoace, fiecare american care trece pe la acest bar situat lîngă Opera Garnier poate vota, în perioada care precede alegerile, pentru unul sau altul dintre candidaţi. Actuala patroană a barului precizează pentru Agenţia France Presse că acest vot-sondaj este foarte serios, că li se cere întotdeauna să-şi arate paşaportul celor care votează.

Suntem institutul de sondaj cel mai fiabil”, a spus Isabelle MacElhone, cuvinte reluate de Agenţia France Presse. Ori, în acest moment în cele două urne ţinute sub cheie se află 165 de voturi în favoarea lui Barack Obama şi  133 în favoarea lui Mitt Romney.

Acest tip de vot este numit în argoul american “straw vote” (vote de paie, în traducere liberă). Ceea ce nu înseamnă că el nu este un indicator pentru tendinţa generală a scrutinului. In urmă cu patru ani Obama a condus mult mai detaşat la acest "straw vote" de la Harry’s bar, dar acum, din primele zile, scorul a fost ceva mai strîns. Votul a fost deschis deci acum o lună iar la sfîrşitul fiecărei săptămîni s-au numărat opţiunile.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/paris-harrys-bar-locul-unde-se-fac-pariurile-prezidentialele-americane

Citit 4093 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top