Premierul francez ia pulsul Asiei

Premierul francez ia pulsul Asiei

Premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault, a început joi un mini-turneu în sud-estul Asiei. Prima etapă, Singapore, înaintea unei escale în Filipine. Scopul urmărit de şeful Guvernului de la Paris este să redinamizeze relaţiile cu aceste două state ce înregistrează creşteri economice extrem de semnificative.

Singapore (unde ultimul lider francez a mers în 2005) este al treilea partener comercial al Franţei în Asia, după China şi Japonia. În plus, în oraşul-stat locuiesc azi zece mii de francezi, adică de două ori mai mulţi decât acum cinci ani. În sfârşit, Singapore a înregistrat în primul semestru al acestui an o creştere de 30%! Motive suficiente deci pentru premierul francez de a merge la faţa locului, pentru a lăuda rolul de platformă în Asia al ţării cu doar cinci milioane de locuitori.

Jean-Marc Ayrault şi omologul său din Singapore, Lee Hsien Loong, au semnat joi un "parteneriat strategic" ce prevede în particular întărirea cooperării militare, despre care nu s-au oferit însă detalii.

Vineri şi sâmbătă, şeful Guvernului de la Paris se va deplasa în Filipine, arhipelag în care nici un lider francez nu a fost din 1946 încoace, adică de când ţara a devenit independentă. Jean-Marc Ayrault va vizita Capitala şi apoi al doilea oraş al ţării.

În cursul acestei prime deplasări a lui Ayrault în afara Uniunii Europene de când a fost numit premier acum cinci luni, se va confirma şi cumpărarea de către compania Philippines Airlines a zece avioane Airbus A330.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/premierul-francez-ia-pulsul-asiei

Citit 2222 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top