Franta se contreaza cu Germania: Grecia are nevoie de mai mult timp

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat ca Grecia are nevoie de mai mult timp pentru a respecta planul de salvare economica. Este cel mai clar apel al unui lider de prim rang din zona euro pentru a relaxa conditiile anexate imprumutului de 174 de miliarde de euro....

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat ca Grecia are nevoie de mai mult timp pentru a respecta planul de salvare economica. Este cel mai clar apel al unui lider de prim rang din zona euro pentru a relaxa conditiile anexate imprumutului de 174 de miliarde de euro.

Reactia premierului francez reprezinta o lovitura data Germaniei, care insista pe adoptarea unei linii dure impotriva Atenei. Ayrault a declarat ca iesirea Greciei din eurozona ar reprezenta "inceputul sfarsitului proiectului european".

"Putem, deja, sa oferim mai mult timp Greciei... cu conditia ca Grecia sa fie sincera in privinta angajamentelor privind reforma, mai ales reforma legata de sistemul de taxe si impozite", a declarat premierul francez intr-un interviu acordat Mediapart, citat de CNN.

Afirmatiile lui Ayrault reprezinta cel mai explicit apel al Parisului pentru a sprijini Atena, premierul sugerand ca Grecia ar putea primi doi ani in plus pentru a-si indeplini angajamentele. O asemenea optiune a fost afirmata, saptamana trecuta, de sefa FMI, Christine Lagarde, insa a intampinat imediat opozitia Germaniei si a altor tari din nordul eurozonei, cum ar fi Finlanda.

"Cred ca liderii Germaniei au inteles ca a pierde simtul realitatii in privinta Germaniei ne-ar duce intr-o situatie absolut de necontrolat", a mai spus Ayrault.

Pana acum, autoritatile franceze, in special presedintele Francois Hollande, s-au ferit sa abordeze diferit de viziunea Germania subiectul situatiei economice a Greciei.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/zona-euro/franta-se-contreaza-cu-germania-grecia-are-nevoie-de-mai-mult-timp-1191857

Citit 2035 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top