S&P: Viitor sumbru pentru Europa. Si economiile de la centru vor resimti efectele recesiunii

Agentia de rating Standard & Poor's (S&P) estimeaza ca economia zonei euro se va contracta cu 0,8% in acest an si va stagna in 2013, intrand intr-o noua perioada de recesiune, afectate fiind in principal statele de la periferia zonei euro, dar si Franta sau Marea Britanie. Agentia anticipeaza un an greu pentru...

Agentia de rating Standard & Poor's (S&P) estimeaza ca economia zonei euro se va contracta cu 0,8% in acest an si va stagna in 2013, intrand intr-o noua perioada de recesiune, afectate fiind in principal statele de la periferia zonei euro, dar si Franta sau Marea Britanie.

Agentia anticipeaza un an greu pentru Spania, modificand prognoza privind scaderea economiei tarii la minus 1,4% in 2013, fata de o estimare anterioara de -0,6%.

"Indicatorii economici recenti continua sa sugereze un viitor sumbru pentru Europa. Datele confirma ca regiunea intra intr-o noua perioada de recesiune, doua trei trimestre de crestere negativa sau stagnare incepand cu ultimul trimestru al anului 2010. Perspectivele continua insa sa varieze de la o tara la alta", a declarat Jean-Michel Six, economistul sef al S&P pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, intr-un comunicat transmis marti de agentie, citat de Mediafax.

S&P prevede un an "cu crestere foarte slaba" in Franta si Marea Britanie, in paralel cu declinul din Italia si Spania. Economiile europene mai mici, precum Elvetia, Suedia sau Belgia continua sa dea semne de rezistenta, in timp ce recesiunea din statele de la periferia zonei euro se adanceste.

Citeste tot articolul:  http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/s-p-viitor-sumbru-pentru-europa-si-economiile-de-la-centru-vor-resimti-efectele-recesiunii-81238

Citit 2150 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top