Film islamofob: Anchetă, după protestele musulmanilor la Paris

Film islamofob: Anchetă, după protestele musulmanilor la Paris

Parchetul din Paris a ordonat deschiderea unei anchete judiciare, după ce în faţa ambasadei americane din capitala Franţei a avut loc sâmbătă o manifestaţie neautorizată. Obiectivul anchetei lansate de Parchet este identificarea organizatorilor şi a participanţilor la manifestaţie.

Protestatari islamişti, faţă în faţă cu Poliţia, în zona ambasadei SUA la Paris (Foto: Reuters/Benoit Tessier)

Circa 250 de presupuşi militanţi islamişti au încercat să manifesteze în faţa ambasadei americane din Paris, aflate în imediata apropiere a palatului prezidenţial Elysée. Manifestanţii protestau împotriva filmului islamofob "Inocenţa musulmanilor", care a aprins spiritele arabo-musulmanilor din lumea întreagă.

La Paris, Poliţia a interpelat circa 150 de manifestanţi pentru a le controla actele. Una dintre persoane a fost reţinută în urma unor violenţe comise împotriva forţelor de ordine. Patru poliţişti au fost uşor răniţi în urma incidentelor petrecute în faţa ambasadei americane din Paris, descrise de ministrul de Interne, Manuel Valls, drept "intolerabile".

De partea sa, premierul Jean-Marc Ayrault a promis că va da dovadă de fermitate de acum încolo în faţa acestor derapaje puse pe seama unor elemente minoritare. "Dispozitivul de securitate din faţa ambasadei şi pe străzile adiacente a fost întărit ieri (duminică) şi va evolua în funcţie de fizionomia zilei", au declarat surse poliţieneşti citate de agenţia Reuters.

Consiliul francez al cultului musulman a minimalizat importanţa incidentelor de sâmbătă şi a subliniat că "în actualul context, orice manifestaţie în spaţiul public poate face obiectul unei manipulări sau a unei expresii prejudiciabile imaginii islamului".

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/film-islamofob-ancheta-protestele-musulmanilor-paris

Citit 4682 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top