Negocieri între Franţa, România şi Bulgaria, pe tema romilor

Negocieri între Franţa, România şi Bulgaria, pe tema romilor

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, vrea negocieri cu Bucureştiul şi Sofia pe tema romilor. El a anunţat sâmbătă decizia Parisului de a negocia cu guvernele României şi Bulgariei pe tema romilor şi că va solicita "în zilele următoare" o reuniune a Consiliul European în vederea unei soluţionări "la scară...

"Am decis, iar cel care va face acest lucru este (ministrul pentru Afaceri Europene) Bernard Cazeneuve, negocieri cu guvernele român şi bulgar, pentru că cetăţenii lor sunt cei care sunt vizaţi", a declarat premierul francez, răspunzând unor întrebări din partea unor tineri socialişti în cursul Şcolii de Vară a Partidului Socialist (PS) din La Rochelle, în vestul Franţei.

"Vrem ca această problemă să fie tratată la scara Europei şi vom cere în zilele următoare o reuniune a Consiliului European", la care vor participa miniştrii vizaţi şi care "va viza această problemă", a anunţat Jean-Marc Ayrault.

În legătură cu acest subiect, premierul a dat asigurări că nu vrea să "îşi ascundă capul în nisip".

Ayrault a prezidat deja, miercuri, o reuniune interministerială asupra acestui subiect, după desfiinţarea pe timpul verii a unor tabere ilegale de romi, care a suscitat critici din partea unor asociaţii şi anumitor membri ai PS.

Guvernul francez a decis în cadrul acestei reuniuni o flexibilizare a condiţiilor de angajare a românilor şi bulgarilor, în principal de etnie romă.

Logica "fermităţii" Guvernului socialist în privinţa desfiinţării taberelor ilegale, dar şi expulzările efectuate de către ministrul de Interne Manuel Valls au suscitat atât o nemulţumire în cadrul stângii franceze, cât şi punerea sub supraveghere a Franţei de către Comisia Europeană (CE).

Miercuri, CE şi-a exprimat satisfacţia faţă de "starea de spirit foarte constructivă a Guvernului francez în căutarea unor soluţii adecvate, dar şi faţă de voinţa de a coopera cu Comisia şi celelalte state membre ale Uniunii Europene", a anunţat un purtător de cuvânt al Comisiei, Olivier Bailly, într-un comunicat.

De asemenea, comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, a subliniat anterior că aşteaptă din partea Parisului "măsuri concrete şi finanţări precise" destinate ameliorării situaţiei romilor.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/negocieri-franta-romania-bulgaria-tema-romilor

Citit 4521 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top