Germania si Franta isi armonizeaza abordarea fata de Grecia

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy isi vor coordona "abordarea" fata de Grecia, cu presiuni pentru a determina guvernul elen sa respecte tintele privind austeritatea si reformele structurale.


Merkel a declarat joi seara, la Berlin, inaintea unei intrevederi cu Hollande, ca vor discuta "cum sa il primeasca pe colegul" grec, premierul Antonis Samaras, care se intalneste vineri in capitala germana cu cancelarul si sambata, la Paris, cu presedintele Frantei.

"Este important pentru mine sa ne respectam cu totii obligatiile si sa asteptam raportul troicai pentru a vedea care este rezultatul. Noi - si eu - vom incuraja Grecia sa continue pe drumul reformei, care impune multe sacrificii ", a afirmat Merkel, facand referire la raportul care va fi prezentat la jumatatea lunii septembrie de inspectorii creditorilor externi ai statului elen, Uniunea Europeana, Fondul Monetar International si Banca Centrala Europeana, asa-numita "troica" a institutiilor financiare international, noteaza Mediafax.

Recent, premierul grec a cerut "un pic de aer", adica mai mult timp pentru a pune in aplicare reformele structurale in tara sa.

"Tot ceea ce vrem este un pic de aer pentru a respira, pentru a repune economia pe roate si a creste veniturile statului. Mai mult timp nu inseamna in mod automat mai multi bani", a afirmat el.

Amintind eforturile deja depuse de Grecia si situatia dificila cu care se confrunta aceasta, seful Guvernului grec afirma "ca face totul pentru a mentine tara pe linia de plutire in timp ce vor fi puse in aplicare reformele".

Citeste tot articolul:  http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/germania-si-franta-isi-armonizeaza-abordarea-fata-de-grecia-79996

Citit 2117 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top