Franta si SUA solicita o reuniune de criza, pentru a analiza efectele secetei prelungite din acest an

Confruntate cu riscul unei penurii de produse alimentare din cauza secetei, Franta si Statele Unite ale Americii si-au aratat intentia de a reuni Forumul de Reactie Rapida al G20, in special in cazul unei inrautatiri a situatiei pe pietele de cereale si soia, relateaza Les Echos.

Confruntate cu riscul unei penurii de produse alimentare din cauza secetei, Franta si Statele Unite ale Americii si-au aratat intentia de a reuni Forumul de Reactie Rapida al G20, in special in cazul unei inrautatiri a situatiei pe pietele de cereale si soia, relateaza Les Echos.

Recolta americana de porumb si soia va fi in acest an la cel mai redus nivel de dupa anul 2006.

Seceta, cea mai severa incepand cu 1956, a dus in special la o crestere a pretului porumbului cu 23% in luna iulie.

De asemenea, numeroase regiuni producatoare au fost afectate. In acest context expus riscului de penurie de produse alimentare si de explozie a preturilor, Franta si Statele Unite au declarat ca doresc sa reuneasca Forumul de reactie rapida al G20 in cazul inrautatirii pietelor de cereale si soia.

In prezent Franta prezideaza AMIS (Agricultural Market Information System), sistemul de informare cu privire la pietele agricole cu sediul de Roma. In cadrul AMIS exista Forumul de Reactie Rapida, creat de G20.

Incepand cu luna octombrie, SUA va prezida acest sistem.

Ministrul Stephane Le Foll a preciza ca se va acorda o mai mare "atentie in special evolutiei preturilor cerealelor" si ca va lua la cunostinta raportul USDA, Departamentul pentru Agricultura al administratiei federale americane,publicat pe 10 august, care a confirmat inrautatirea perspectivelor recoltelor de porumb si soia in SUA dupa luna iulie.

"Aceasta situatie, care nu este noua, a fost deja integrata pe piata, fapt care explica partial cresterea preturilor observata saptamanile trecute", precizeaza un comunicat al Ministerului Agriculturii francez.

In plus, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a solicita vineri suspendarea productiei de bioetanol, fabricat partial din porumb, dupa ce atat preturile la porumb cat si cele la soia s-au majorat saptamana trecuta pe bursa din Chicago.

In comunicatul comun, Parisul si Washingtonul au reamintit angajamentele grupului G20 in privinta bunurilor agricole, in particular necesitatea de a nu lua masuri care sa amplifice dezechilibrele pe piete dintre oferta si cerere.

Citeste tot articolul:  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-13012688-franta-sua-solicita-reuniune-criza-pentru-analiza-efectele-secetei-prelungite-din-acest.htm

Citit 2077 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top