A început operaţiunea Paris-Plages

A început operaţiunea Paris-Plages

În capitala Franţei a  fost lansată, pe data de 20 iulie, ca în fiecare an din 2002 încoace, operaţiunea "Paris-Plages". Numele acţiunii nu este o metaforă, până pe data de 19 august se va putea face efectiv plajă la Paris, pe malul Senei şi în zona canalul Saint-Martin din cartierul La Vilette.

În capitala Franţei a  fost lansată, pe data de 20 iulie, ca în fiecare an din 2002 încoace, operaţiunea "Paris-Plages". Numele acţiunii nu este o metaforă, până pe data de 19 august se va putea face efectiv plajă la Paris, pe malul Senei şi în zona canalul Saint-Martin din cartierul La Vilette.

Pe o distanţă de doi kilomtri pe cheiurile Senei, precum şi în faţa Primăriei Parisului au fost create plaje artificiale cu ajutorul a 5000 de tone de nisip. Sunt instalate şi şezlonguri, pot fi practicate şi diferite jocuri şi exerciţii sportive, iar atmosfera este cît se poate de veselă pentru că miile de turişti aflaţi în aceste zile la Paris se amuză de acest spectacol, dar şi profită pentru a se destinde. Chiar şi nişte palmieri au fost "plantaţi" din loc în loc, 44 la număr de indică Agenţia France Presse.

Această iniţiativă franceză a avut un mare succes şi a fost preluată şi de alte oraşe din lume, precum şi de alte oraşe din Franţa. Cei care nu au deci bani să meargă la mare pot gusta iluzia mării la Paris, doar că nu au voie să facă baie în Sena.

În schimb sunt prevăzute tot felul de distracţii nautice, hidrobiciclete şi alte astfel de dispozitive. Anul trecut între 4 şi 5 milioane de persoane au vizitat spaţiile amenajate în acest context şi probabil că şi anul acesta fluxul va fi cam acelaşi. Cu atît mai mult cu cît vremea a fost relativ rece la Paris, pentru luna iulie, deci oamenii sunt în căutarea soarelui şi a iluziei balneare.

Pe timp de criză organizatorii consideră că merita investită suma de 1 500 000 de euro în această enormă operaţiune estivală, tocmai ca să mai uite lumea de criză. Diverse concerte au fost programate, spaţii de lectură cu cărţi puse la dispoziţia amatorilor, iar pe mai multe ecrane gigantice vor putea fi urmărite jocurile olimpice de la Londra.

De la ora 8 dimineaţa şi până la miezul nopţii amatorii de activităţi în aer liber au ce face pe această plajă pariziană generoasă care asociază soarele şi cultura, sportul şi muzica. Să te poţi aşeza la soare avînd în faţă imaginea catedralei Notre-Dame sau a turnului Eiffel, ca să nu mai vorbim de dantelăria de piatră a podurilor de peste Sena, iată o amintire frumoasă pentru cei care profită de evenimentul “Paris-Plages”.

Matei Vişniec

Ascultă 
image
Size: 1.01 Mb

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/inceput-operatiunea-paris-plages

Citit 4826 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top