Franta: Guvernul impune o taxa asupra sectorului petrolier

Franta a confirmat, miercuri, ca va impune o taxa asupra sectorului petrolier in valoare de aproximativ 550 de milioane de euro, care va ajuta la consolidarea finantelor publice ale statului, insa va afecta o industrie ce se confrunta deja cu dificultati, relateaza Reuters.

Guvernul a precizat ca aceasta va fi o masura luata o singura data ("one-off").

"Aceasta trebuie, in principiu, sa fie o taxa one-off", a declarat reporterilor ministrul Bugetului, Jerome Cahuzac, la o conferinta de presa in care a prezentat proiectul de lege pentru modificarea bugetului Frantei pe 2012.

Taxa, despre care noul guvern socialist a spus ca va afecta un sector al carui profit a fost crescut de majorarea puternica a preturilor petrolului, va afecta toti proprietarii de stocuri de petrol de pe suprafata Frantei continentale, de la rafinarii, la benzinariile supermarketurilor si comercianti.

Aceasta va reprezenta 4 procente din valoarea medie a stocurilor de petrol si combustibil detinute in ultimele trei luni ale anului 2011, arata proiectul de lege.

Vor fi afectate de taxa si rafinarii importante precum Total, care a avut in 2011 un profit total net de 12,3 miliarde de euro, sau benzinariile lantului de supermarketuri Carrefour.

Liderul sindicatului UFIP din industria petroliera din Franta, Jean-Louis Schilansky, a spus luna trecuta pentru Reuters ca taxa va fi o lovitura puternica pentru sectorul de rafinare, aflat deja in dificultate.

Sectorul de rafinare din Europa se confrunta cu probleme in ultimii ani din cauza profiturilor scazute si cererea slaba pentru combustibil, care au fortat mai multe companii sa isi reduca activitatea.

Total a inchis la inceputul lui 2010 rafinaria Dunkirk (in nordul Frantei), iar Petroplus a oprit, in mai 2011, activitatea de rafinare de la centrala Reichstett, in estul Frantei.

Citeste tot articolul:  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-12698346-franta-guvernul-impune-taxa-asupra-sectorului-petrolier.htm

Citit 2193 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top