Cum se fabrica Dacia Lodgy la africani (Video)

Fabrica Renault din orasul Tanger, Maroc, este vazuta ca o competitie directa pentru uzinele din Franta si Romania, cu toate ca oficialii au dezmintit aceasta speculatie.

Africanii au dezvaluit recent, prin intermediul unui videoclip postat pe Youtube, cateva din secretele asamblarii masinilor Dacia Lodgy.

Astfel, sudura este facuta manual, dar vopsitoria precum si alte procese mai complicate sunt robotizate.

Incepand din 9 februarie, uzina din Tanger a grupului Renault, cea care va asambla Dacia Lodgy, a inceput, oficial, productia.

Capacitatea maxima, de 400.000 de unitati, o depaseste pe cea a uzinei de la Mioveni, de 340.000 de vehicule pe an.

Orasul marocan ofera conditii de productie mai bune decat cele din Romania, datorita accesului la portul Tanger Med, care face o legatura cu Europa: intr-o zi si jumatate, se poate ajunge in portul francez Sete, pe cand, din Pitesti, este nevoie de 6 - 15 zile pentru a livra o masina in Franta.

Francezii, suparati pe marocani si romani pentru ca le fura joburile de la Renault

Un alt avantaj este costul fortei de munca: 250 de euro net pe luna, fata de 450 de euro, in Romania, si 1.800 de euro, in Franta.

Aceasta fabrica reprezinta o gura de oxigen pentru Maroc. Uzina, care a angajat deja 2.500 de persoane, va oferi, in total, 6.000 de locuri de munca, pana in 2015. De asemenea, se estimeaza ca se vor crea 30.000 de joburi la producatorii de echipamente originale.

Pe de alta parte, comercializarea modelului Lodgy ii ingrijoreaza pe angajatii francezi din Douai si Maubeuge, unde se fabrica Scenic si Kangoo. Totusi, oficialii Renault au dat asigurari ca cele doua branduri, Dacia si Renault, nu vor intra in competitie, mentionand ca aceste modele au categorii diferite de cumparatori.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/dacia/modele/cum-se-fabrica-dacia-lodgy-la-africani-video-1167710

Citit 2149 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top