Christine Lagarde, inculpată în dosarul Bernard Tapie

Christine Lagarde, inculpată în dosarul Bernard Tapie

Christine Lagarde, directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional, a fost inculpată de justiţia franceză, sub acuzaţia de "neglijenţă" în dosarul Bernard Tapie. Omul de afaceri beneficiase în urmă cu câţiva ani, când Lagarde era în post la Ministerul francez al Economiei, de un arbitraj foarte f...

Directoarea FMI, Christine Lagarde (Foto: Reuters/Gary Cameron)

Inculparea lui Christine Lagarde anunţată miercuri a avut loc de fapt marţi seară, după ce directoarea generală a Fondului Monetar Internaṭional fusese audiată la Paris de anchetatori timp de mai bine de 15 ore.

Magistraṭii Curṭii de Justiṭie a Republicii–singura instanṭă abilitată să-i ancheteze pe foṣtii membri ai Guvernului pentru fapte comise în exerciṭiul funcṭiunii lor–caută de ani de zile să afle cum de Bernard Tapie a putut obṭine în 2008 din partea statului francez un arbitraj atât de favorabil.

Omul de afaceri primise atunci 400 de milioane de euro, din care 45 de milioane pentru prejudiciu moral, ca să pună capăt conflictului care-l opunea băncii Crédit Lyonnais. O bancă acuzată de Tapie încă din anii '90 că ar fi fraudat revânzarea firmei Adidas, pe atunci în mâinile omului de afaceri francez.

"După trei ani de anchetă i zeci de ore de audieri, magistraii au ajuns la concluzia că nu sunt complice la nici o infraciune. Ei au fost deci nevoii să mă acuze doar de neglijenă, că nu a fi fost destul de vigilentă. Consider această decizie drept total nefondată i voi face recurs", a spus cea pusă în cauză.

Întrebată de jurnaliṣti dacă intenṭionează să demisioneze din postul de director general al FMI, Christine Lagarde a răspuns "nu". "Mă întorc chiar azi după-masă la Washington, ca să mă reapuc de treabă", a adăugat ea.

Delictul de "neglijenţă" sub care a fost inculpată Christine Lagarde este pasibil cu un an de închisoare şi 15 mii de euro amendă.

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/stiri-economie-51866-christine-lagarde-inculpata-dosarul-bernard-tapie

Citit 3208 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top