Dacia a avut în primul semestru cea mai mare creştere pe piaţa auto franceză

Astfel, cota de piata a marcii românesti, care face parte din grupul Renault, a crescut în primele sase luni ale acestui an în Franta la 4,19-, de la 3,48- în aceeasi perioada a anului trecut. Piata franceza a scazut în primul semestru cu 11-, la 1,118 milioane de unitati, de la 1,256 milioane în perioada...

Dacia a avut în primul semestru cea mai mare creştere procentuală pe piaţa auto franceză, de 7,3%, la 46.900 unităţi, însă a înregistrat în luna iunie o scădere de 18,7%, la 8.200 înmatriculări de autoturisme noi, potrivit datelor anunţate luni de asociaţia producătorilor de automobile din Franţa.

Astfel, cota de piaţă a mărcii româneşti, care face parte din grupul Renault, a crescut în primele şase luni ale acestui an în Franţa la 4,19%, de la 3,48% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Piaţa franceză a scăzut în primul semestru cu 11%, la 1,118 milioane de unităţi, de la 1,256 milioane în perioada corespunzătoare din 2012.

În luna iunie, numărul înmatriculărilor de autoturisme noi din Franţa a coborât cu 9%, la aproximativ 225.000 unităţi.

PSA Peugeot Citroen şi Renault au fost lideri de piaţă în primul semestru al acestui an, cu o cotă cumulată de peste 55%, urmate de Volksagen, cu 12%, şi Fiat, cu 5,25%.

Majoritatea mărcilor au înregistrat scăderi, cu excepţia Dacia (7,3%), Toyota (4,1%), Kia (3%), Hyunday (1%) şi Lexus (1,3%), care au avut creşteri modeste.

Pentru Peugeot, Renault şi Volkswagen, cei mai mari jucători de pe piaţă, scăderile au fost de 12,9%, 10,2%, respectiv 10,1%.

Mediafax

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/dacia-a-avut-in-primul-semestru-cea-mai-mare-crestere-pe-piata-auto-franceza--14845.html

Citit 2300 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top