Cannes 2013: La Palme d’Or pentru Viaţa lui Adèle

Cannes 2013: La Palme d’Or pentru Viaţa lui Adèle

A 66-a ediţie a festivalului de film de la Cannes s-a încheiat duminică seară cu decernarea celei mai râvnite dintre recompense, "La Palme d’Or" şi a celorlalte şase premii adiacente. Trimisul special RFI, Vasile Damian, a urmărit ceremonia.

"La Palme d’Or" a fost atribuit filmului "Viaţa lui Adèle – capitolele 1&2", în regia regizorului franco-tunisian Abdellatif Kechiche şi în mod excepţional, celor două actriţe din film, Adèle Exarchopoulos şi Léa Seydoux.

Premiul pentru interpretare feminină a fost decernat actriţei franceze Bérénice Béjo, din filmul "Trecutul", al iranianului Asghar Farhadi.

Premiul pentru interpretare masculină a revenit actorului american Bruce Dern, pentru rolul jucat în filmul "Nebraska", al regizorului Alexander Payne.

Premiul pentru cea mai bună regie a recompensat filmul "Heli", semnat de mexicanul Amat Escalante.

Premiul pentru cel mai bun scenariu a revenit filmului "A touch of sin", în regia chinezului Jia Zhangke.

Premiul juriului a fost decernat filmului "Like father, like son", al japonezului Kore-Eda Hirokazu.

Marele premiu a fost acordat filmului "Inside Llewyn Davis", al fraţilor Joel şi Ethan Coen.

Juriul din acest an a fost prezidat de americanul Steven Spielberg, care l-a avut în echipa sa de juraţi printre alţii şi pe cineastul român Cristian Mungiu, câştigător în trecut al unui premiu "Palme d'Or".

 

Ceremonia de decernare a premiilor poate fi urmărită în direct aici.

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/cultura/cannes-2013-palme-dor-viata-lui-adele

Citit 2545 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top