Franta a iesit din era austeritatii!

Ministrul francez de Finanţe Pierre Moscovici a anuntat sfârşitul erei austerităţii, după ce omologul său german a oferit flexibilitate în problema reducerii deficitului bugetar....

 "Asistăm la sfârşitul dogmei austerităţii, ca instrument unic de combatere a crizei datoriilor suverane în zona euro. Am pledat de un an pentru o strategie de creştere. Austeritatea singură împiedică creşterea", a afirmat Moscovici la postul de radio Europe 1, scrie Bloomberg. Parlamentarii germani nu sunt însă de acordul cu prelungirea cu doi ani, până în 2015, a termenului până la care Franţa trebuie să îşi reducă deficitul bugetar sub nivelul de 3% din PIB prevăzut în legislaţia Uniunii Europene.

"Am arătat clar guvernului, cancelarului şi ministrului de Finanţe că în cazul Franţei o amânare cu un an, până în 2014, este limita absolută pentru noi. Franţa trebuie să arate că vrea să facă reforme structurale", a declarat Norbert Barthle, purtător de cuvânt al Uniunii Creştin Democrate în probleme de politică bugetară.

Cancelarul german Angela Merkel este în campanie electorală pentru un al treilea mandat, astfel că activităţile politice europene sunt în stagnare, iar preşedintele BCE Mario Draghi este pe cale să preia iniţiativa. În aceste condiţii, există riscul ca politicienii să dea înapoi în privinţa măsurilor de stimulare a competitivităţii şi de revenire la creştere economică.

"Pieţele vor accepta atenuarea austerităţii, atâta timp cât guvernele se vor concentra în continuare pe reformele structurale", a delcarat Joachim Fels, director la Morgan Stanley în Londra. Impactul austerităţii a fost scos în evidenţă săptămâna trecută de nivelul record al şomajului. Potrivit estimărilor Comisiei Europene, şomajul mediu din zona euro, în prezent de 12,1%, se va menţine peste 12% şi anul viitor.

Declaraţia lui Moscovici arată că Franţa va evita sancţiunile pentru ratarea ţintei deficitului bugetar în 2012 şi incapacitatea de a aduce indicatorul la nivelul de 3% din PIB în acest an. Comisia Europeană anticipează pentru Franţa un deficit bugetar de 3,9% din PIB în acest an şi de 4,2% în 2014. Schaeuble a declarat publicaţiei Bild am Sonntag că există o anumită flexibilitate de a acorda mai mult timp Franţei şi Spaniei pentru reducerea deficitului bugetar.

El a arătat că Executivul UE va face propuneri concrete în acest sens, până la sfârşitul lunii mai, care vor fi discutate şi decise de miniştrii de finanţe din zona euro, noteaza Mediafax in pagina electronica.

Citeste si alte articole pe:  http://incomemagazine.ro/articole/franta-a-iesit-din-era-austeritatii

Citit 2286 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top