Soldat înjunghiat în gât la Paris. Ministru: Agresorul voia să îl ucidă pentru că era militar

Agresorul care l-a ranit pe un soldat francez, sâmbata, la Paris cu un cutter voia sa îl "ucida pentru ca era militar", potrivit ministrului francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian. Ministrul l-a vizitat sâmbata seara pe militar într-un spital de la periferia Parisului, dupa ce acesta a fost agresat cu o arma...

Agresorul care l-a rănit pe un soldat francez, sâmbătă, la Paris cu un cutter voia să îl "ucidă pentru că era militar", potrivit ministrului francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian.

Ministrul l-a vizitat sâmbătă seara pe militar într-un spital de la periferia Parisului, după ce acesta a fost agresat cu o armă albă în timp ce patrula în cadrul Planului Vigipirate, dispozitivul antiterorism activat în Franţa de mai mulţi ani.

Preşedintele francez François Hollande, în vizită la Addis-Abeba, a subliniat: "Nu cunoaştem deocamdată condiţiile şi circumstanţele exacte ale agresiunii, nici chiar personalitatea agresorului, dar trebuie să analizăm toate ipotezele şi nu vom neglija niciuna".

Le Drian a asigurat că el însuşi şi omologul său de Interne Manuel Valls vor duce "o luptă implacabilă împotriva terorismului".

"S-a vrut uciderea unui militar pentru că era militar", a denunţat ministrul Apărării în faţa jurnaliştilor, evocând un "act criminal" care "din fericire nu a antrenat consecinţe grave". Militarul rănit, Cédric Cordier, este în stare "satisfăcătoare", a declarat el.

Parchetul antiterorism din Paris a reluat ancheta privind agresiunea, a declarat pentru AFP procurorul din Nanterre (periferia Parisului), Robert Gelli.

Ministrul a anunţat că "i-a împărtăşit solidaritatea şi susţinerea sa lui (...) dar şi tuturor militarilor care astăzi, în Franţa, în Mali sau în altă parte, asigură securitatea francezilor. Pentru că a fost militar, a avut loc agresiunea", a insistat el.

El l-a asigurat pe Manuel Valls şi poliţia "de toată încredere sa" pentru anchetă şi căutarea agresorului, care a fugit sâmbătă seara.

"Ministrul de Interne Manuel Valls şi cu mine însumi, fiecare în domeniile noastre, vom continua lupta implacabilă împotriva terorismului şi a oricări act care ar pune la îndoială securitatea noastră", a adăugat el.

Militarul, în vârstă de 23 de ani, care patrula în cursul după-amiezii în cartierul de afaceri La Défense, a fost înjunghiat cu un cutter în gât. Agresorul nu a oferit indicii despre motivele gestului său înainte de a fugi.

Surse din cadrul poliţiei au declarat că viaţa militarului nu este în pericol.

Această agresiune are loc la trei zile după uciderea, miercuri, la Londra a unui soldat britanic de către doi islamişti, dar anchetatorii nu au stabilit pentru moment nicio legătură între cele două fapte.

Întrebat despre o eventuală legătură cu uciderea unui militar la Londra, miercuri, François Hollande a răspuns: "Nu cred, în acest stadiu, că poate exista vreo legătură, analizăm toate elementele şi le cerem soldaţilor noştri (...) să îşi sporească nivelul de atenţie".

În martie 2012, Mohamed Merah, un delincvent de la periferia oraşului Toulouse (sud-vest) a asasinat, în numele jihadului, trei militari paraşutişti, apoi trei copii şi un profesor evrei. (Mediafax)

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/soldat-injunghiat-in-gat-la-paris-ministru-agresorul-voia-sa-il-ucida-pentru-ca-era-militar--10544.html

Citit 3277 ori
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top