Franţa va creşte anul viitor TVA şi impozitul pe profit

Ministrul francez al Finanţelor, Pierre Moscovici, a declarat luni că guvernul intenţionează să crească taxele anul viitor astfel încât să suplimenteze veniturile statului cu aproximativ 6 miliarde euro, măsurile vizând în principal TVA-ul şi impozitul pe profit plătit de companii.

Măsurile vor suplimenta veniturile din taxe cu 0,2-0,3% din PIB, potrivit Wall Street Journal.

Guvernul francez va restrânge anul viitor mai multe scheme scutiri sau deduceri fiscale, a adăugat Moscovici la postul de radio France Inter, fără a face alte precizări.

Moscovici va prezenta miercuri Comisiei Europene programul de stabilitate pregătit de guvernul francez.

Oficialul a avertizat anterior că Franţa va reuşi să reducă deficitul bugetar sub pragul de 3% din PIB abia anul viitor, şi nu în acest an, aşa cum fusese convenit anterior cu UE, deoarece creşterea economică va fi sub estimări, iar guvernul nu vrea să adopte măsuri de austeritate prin care ar risca declanşarea unei recesiuni.

Potrivit informaţiilor apărute luni în cotidianul francez Les Echos, veniturile din taxe vor creşte anul viitor la 46,5% din PIB, un nou record.

Întrebat dacă economia franceză s-a contractat în primele trei luni ale acestui an, ministrul a refuzat să comenteze.

Produsul Intern Brut al Franţei a scăzut cu 0,3% în ultimul trimestru al anului trecut, astfel că o nouă contracţie în primele trei luni ale acestui an ar semnifica oficial o nouă rundă de recesiune.

Citeste si alte articole pe:  http://moneyro.feedsportal.com/c/32533/f/533526/s/2abd2aff/l/0L0Smoney0Bro0Cfranta0Eva0Ecreste0Eanul0Eviitor0Etva0Esi0Eimpozitul0Epe0Eprofit0I124640A90Bhtml/story01.htm

Citit 2375 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top