Varujan Vosganian: Romania, Franta, Belgia si Luxemburg, interesate de industria siderurgica

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian a discutat, la Paris, cu ministrul francez al Comertului Exterior, Nicole Bricq si cu ministrul francez al Redresarii Productive, Arnaud Montebourg, stadiul si perspectivele relatiilor economice si comerciale bilaterale si modalitatile de impulsionare a acestora, se arata intr-un comunicat al Ministerului...

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian a discutat, la Paris, cu ministrul francez al Comertului Exterior, Nicole Bricq si cu ministrul francez al Redresarii Productive, Arnaud Montebourg, stadiul si perspectivele relatiilor economice si comerciale bilaterale si modalitatile de impulsionare a acestora, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei. Potrivit acestuia, Vosganian a discutat cu Montebourg despre constituirea unui patrulater al tarilor interesate de industria siderurgica. Patrulaterul ar urma sa fie format din Romania, Franta, Belgia si Luxemburg.

"Discutiile cu ministrul francez al Redresarii Productive, Arnaud Montebourg, s-au axat pe importanta elaborarii unei noi strategii a industriei europene, in special a celei siderurgice. Romania, Franta, Belgia si Luxemburg pot constitui un  patrulater al tarilor interesate sa protejeze industria siderurgica, nucleu la care se pot alatura si alte tari membre ale Uniunii Europene. Ministrul francez a sustinut propunerea demnitarului roman privind pasii necesari elaborarii unei noi politici industriale comune, pentru a revaloriza vocatia initiala a Uniunii Europene. Cei doi ministri au constatat existenta unor opinii convergente fata de necesitatea nuantarii si flexibilizarii politicii de ajutor de stat a Uniunii Europene", se arata in comunicat.

Intrevederea cu ministrul Comertului Exterior, plasata in contextul noii foi de parcurs a parteneriatului strategic dintre cele doua tari, a vizat principalele directii de consolidare a comertului bilateral prin relansarea unor mari proiecte de interes pentru firmele franceze, precum si a unor noi investitii.

Cele doua intalniri au avut loc in marja vizitei oficiale efectuate in perioada 21-22 martie a.c. de ministrul roman al Economiei in Franta. Totodata, a fost abordata problematica relansarii, in context european, a cooperarii dintre industriile din cele doua tari.

La 30 noiembrie 2012, volumul schimburilor comerciale romano-franceze a fost de 5796,90 milioane euro, din care export 2916,26 milioane euro si import 2880,64 milioane euro. Balanta comerciala a inregistrat un sold pozitiv de +35,62 milioane euro, ponderea comertului cu Franta in total comert exterior fiind de 6,27% (respectiv, 6,96% la export si 5,69% la import).

Citeste si alte articole pe:  http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-14495294-varujan-vosganian-romania-franta-belgia-luxemburg-pot-constitui-patrulater-tarilor-interesate-industria-siderurgica.htm

Citit 2089 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top