Franta, mai prielnica pentru afaceri decat SUA si Germania - ministru francez

Franta este mai deschisa pentru investitii straine decat SUA sau Germania, a sustinut ministrul francez al Industriei, Arnaud Montebourg, care a indicat, de asemenea, ca Marea Britanie se confrunta cu probleme mai mari decat Franta in ceea ce priveste deficitul bugetar.


Sentimentul anti-francez cu privire la atitudinea tarii fata de investitorii a facut parte dintr-o "campanie negativa" indrepata impotriva tarii care a creat o discrepanta intre modul in care este perceputa Franta si realitate, a spus Montebourg pentru Financial Times, preluata de The Telegraph.

"Este fals sa spui ca Franta nu iubeste economia si nu-si iubeste companiile. Avem o traditie indelungata de a primi in tara noastra companiile straine", a afirmat oficialul, amintind de momentul in care JP Morgan a venit in Franta in 1868.

Comentariile ministrului francez au fost facute in urma unui atac virulent lansat de seful companiei americane Titan, Maurice Taylor, la adresa competitivitatii muncitorilor francezi. Taylor a spus ca acestia primesc salarii mari desi muncesc doar trei ore pe zi.

Montebourg a clasificat comentariile sale drept "ignorante", insistand ca Franta este mai atractiva pentru investitorii straini decat SUA si Germania, iar, in ceea ce priveste deficitul bugetar, tara sa se afla intr-o pozitie mai buna decat unele tari, inclusiv Marea Britanie.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/afaceri/investitii-straine/franta-mai-prielnica-pentru-afaceri-decat-sua-si-germania-ministru-francez-1220796

Citit 2090 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top