Merkel: Simt o foarte mare apropiere intre Germania si Franta

Cancelarul german Angela Merkel a subliniat "apropierea stransa" dintre Germania si Franta, intr-un mesaj video postat pe Internet inainte de aniversarea a 50 de ani de la semnarea tratatului de la Elysee dintre cele doua tari.

"Simt o foarte mare apropiere", le-a raspuns cancelarul unui tanar german si unei tinere frantuzoaice, care i-au adresat o intrebare legata de relatia franco-germana, relateaza AFP, preluata de Le Point.

"De asemenea, stiu ca, pe de alta parte, inca avem opinii divergente cu privire la anumite aspecte. Insa acest lucru condimenteaza relatia franco-germana: trebuie sa rediscutam mereu motivele pentru care gandim diferit cu privire la anumite teme. Si atunci cand reusim sa ne apropiem, ajungem la o noua solutie satisfacatoare", a adaugat Merkel.

Totusi, relatiile dintre cele doua tari nu sunt foarte relaxate, in special de la numirea in functia de presedinte al Frantei a socialistului Francois Hollande, cu o viziune diferita de cea a cancelarului cu privire la criza din Europa.

De asemenea, in mesajul sau, Angela Merkel, a precizat ca lupta impotriva somajului in randul tinerilor este "principala sa datorie".

Merkel a pledat pentru o mai mare mobilitate pe piata muncii, aspect crucial pentru Germania, care se confrunta cu o lipsa a fortei de munca si incearca sa atraga muncitori calificati, in special din tarile bulversate de criza din sudul zonei euro.

Franta si Germania au semnat, pe 22 ianuarie 1963, in palatul Elysee, un tratat de cooperare.

 

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/economie/zona-euro/merkel-simt-o-foarte-mare-apropiere-intre-germania-si-franta-1213586

Citit 3330 ori
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top