Gérard Depardieu, rus cu acte în regulă

Gérard Depardieu, rus cu acte în regulă

Gérard Depardieu s-a întâlnit sâmbătă cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care i-a înmânat actorul francez paşaportul rus. Putin i-a acordat joi cetăţenia rusă lui Gérard Depardieu, care a decis să plece din Franţa în semn de protest faţă de creşterea impozitelor pentru cetăţenii bogaţi.

Imaginile difuzate de televiziune îi prezintă pe cei doi îmbrăţişându-se în timpul unei reuniuni la Soci, localitatea balneară care va găzdui Jocurile Olimpice din 2014, scrie Agerpres.

Depardieu, care îşi exprimase dorinţa de a renunţa la paşaportul francez în urma deciziei guvernului ţării sale de a impune un impozit de 75 % asupra averilor de peste un milion de euro, a ajuns la Moscova sâmbătă seară pentru a-i fi înmânat noul paşaport, notează mass-media ruse.

Putin a semnat decretul de încredinţare a paşaportului rus lui Depardieu, născut în Franţa în 1948, în baza articolului 89 al Constituţiei ruse. Preşedintele rus i-a garantat luna trecută într-o conferinţă de presă acordarea cetăţeniei ruse actorului francez în cazul în care acesta ar fi renunţat la cetăţenia franceză.

Actorul, în vârstă de 64 de ani, anunţase în urmă cu câteva săptămâni că îşi mută reşedinţa fiscală în localitatea belgiană Néchin, la câţiva kilometri de frontiera franceză.

O decizie care a fost calificată drept 'lamentabilă' de premierul francez, Jean-Marc Ayrault, fapt care l-a indignat pe Depardieu, care a reacţionat imediat declarând că renunţă la cetăţenia franceză.

Depardieu a dat asigurări că nu îşi reconsideră decizia nici după ce Curtea Constituţională franceză a respins măsura anunţată de socialistul Francois Hollande în timpul campaniei sale electorale pentru alegerile prezidenţiale.

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/societate/gerard-depardieu-rus-acte-regula

Citit 4859 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top