Lada va lansa in cateva tari din Europa de Vest si din Balcani berlina Granta, cel mai bine vandut model al sau

Constructorul auto rus Lada a anuntat ca va lansa in Germania, Franta si cateva tari din Europa nordica si de sud-est berlina Granta, cel mai bine vandut model al sau pe piata rusa. Masina costa de la 9.400 euro in Rusia si si-a gasit peste 12.000 de clienti acolo luna trecuta, devansand modele de traditie precum Kalina si Priora. AvtoVAZ si Renault-Nissan trebuie sa semneze luna aceasta intelegerea prin care alianta va detine peste 50% din compania rusa.

Berlina Granta, lansata in decembrie 2011 pe piata rusa, va ajunge in 2013 sa se vanda si in Germania, Franta, Serbia, Bulgaria si in tarile baltice. Lada vinde in Franta si alte tari din Vest modele precum Kalina, Priora si Niva, insa cifrele sunt modeste. Granta costa de la 9.400 de euro in Rusia, unde si-a gasit aproape 120.000 de clienti anul acesta. Ca volum de vanzari noua Granta nu are cum sa fie o amenintare pentru Logan, dat fiind ca Dacia are o imagine buna in Europa de Vest si o retea de distributie extinsa mult in ultimii ani.

Lada a vandut in primele 11 luni pe piata rusa 494.000 de masini, scadere de 8% fata de perioada similara a lui 2011. Granta a devenit luna trecuta cel mai bine vandut model al marcii, 13.000 de unitati, devansand Priora (10.000) si Samara (7.000).

Renault detine din 2008 un sfert dintre actiunile Lada si dupa jumatatea lui decembrie Alianta Renault-Nissan va semna actele prin care va prelua majoritatea la AvtoVAZ. In anii urmatori Lada se va dezvolta cu ajutorul unor investitii ale Aliantei, care va ajunge sa detina peste 60% din actiuni si va ajuta marca rusa sa-si modernizeze gama de modele.

Primul pas a fost facut cu lansarea in 2012 a lui Largus, MPV bazat pe Logan MCV.


Citeste si alte articole pe:  http://0-100.hotnews.ro/2012/12/11/lada-va-lansa-in-cateva-tari-din-europa-de-vest-si-din-balcani-berlina-granta-cel-mai-bine-vandut-model-al-sau/

Citit 1962 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top