Franta ramane in urma tarilor din sudul Europei

In timp ce tarile din sudul Europei par sa lase in urma criza datoriilor care zguduie blocul natiunilor care au adoptat moneda euro, vulnerabilitatea Frantei devine din ce in ce mai vizibila, arata un studiu Credit Suisse....

In timp ce tarile din sudul Europei par sa lase in urma criza datoriilor care zguduie blocul natiunilor care au adoptat moneda euro, vulnerabilitatea Frantei devine din ce in ce mai vizibila, arata un studiu Credit Suisse.

Astfel, natiunile de la periferia Europei implementeaza reforme si programe de austeritate, in puternic contrast cu "inertia" Frantei, stat care, desi se bucura inca de niveluri inalte de competitivitate si forta economica, are nevoie urgent de reforme structurale in numeroase domenii precum fiscalitate si legislatia muncii, mentioneaza analistii de la Credit Suisse, potrivit CNBC.

Guvernul socialist al lui Francois Hollande incearca sa imbunatateasca competitivitatea tarii printr-o serie de masuri menite sa scada costurile cu forta de munca si sa reduca taxele pentru companii, insa analistii bancii arata ca alte reforme sunt extrem de necesare.

Potrivit acestora, Franta are una dintre cele mai rigide piete ale muncii din zona euro, dar este in urma si cu multe alte reforme, in timp ce multe tari din regiune au implementat masuri importante.

In raport se afirma ca Franta este "tara mediana" a zonei euro, deoarece toate politicile din regiune sunt "croite" pe masura Frantei si avertizeaza ca intarzierea reformelor ar putea atrage pierderea acestui statut.

Franta a raportat o crestere usoara, de 0,2% din PIB, in trimestrul trei, in conditiile in care zona euro a intrat in a doua recesiune din 2009. Raportul avertizeaza, insa, ca economia franceza ar putea consemna rezultate mai slabe anul viitor.

Franta a coborat pe locul 21 de pe locul 15 in Indicele Competitivitatii Globale, clasament in care sunt incluse 144 de economii, iar analistii Credit Suisse se asteapta ca aceasta sa ocupe pozitia a 34-a in 2013.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/zona-euro/franta-ramane-in-urma-tarilor-din-sudul-europei-1201903

Citit 2136 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top