Premiul Goncourt 2012: Jérôme Ferrari

Premiul Goncourt 2012: Jérôme Ferrari

Scriitorul francez Jérôme Ferrari a câştigat miercuri premiul Goncourt pe 2012. El a primit cel mai prestigios trofeu literar francez pentru romanul său "Le Sermon sur la chute de Rome" (editura Actes Sud), a cărui acţiune are ca fundal violenta Corsică, potrivit AFP.

Romanul câştigător al premiului Goncourt pe 2012 este o fabulă despre dezamăgire, care are în centru un bar dintr-o regiune muntoasă din Corsica.

Jérôme Ferrari este profesor de filosofie şi consilier pedagogic la Liceul francez din Abu Dhabi din toamna acestui an, după ce a predat mulţi ani la Liceul internaţional din Alger şi la Liceul Fesch din Ajaccio.

Ceilalţi trei autori nominalizaţi la premiul Goncourt pe 2012 au fost Joël Dicker, cu volumul "La vérité sur l'affaire Harry Quebert", Linda Lê, cu volumul "Lame de fond" şi Patrick Deville, cu volumul "Peste et Choléra".

Premiul Goncourt pe 2011 a revenit scriitorului francez Alexis Jenni, pentru romanul său de debut intitulat "L'Art français de la guerre".

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/cultura/premiul-goncourt-2012-jerome-ferrari

Citit 4305 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top