•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Hollande şi patronii fac radiografia crizei

Hollande şi patronii fac radiografia crizei

Patronii mai multor organizaţii economice internaţionale se află luni la Paris, pentru o întâlnire cu preşedintele François Hollande şi cu câţiva membri ai Guvenului francez. Este vorba de o reuniune convocată la iniţiativa preşedintelui francez, pentru examinarea contextului economic mondial, afirmă Agenţia France Presse...

Germania organizează de trei ani astfel de reuniuni neoficiale destinate să analizeze conjunctura mondială, iar Franţa a adoptat acum şi ea acest model. Sunt deci aşteptaţi la Paris, la sediul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică mai multe somităţi ale economiei mondiale, reprezentând Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional sau Organizaţia Internaţională a Muncii.

Reuniunea are loc în contextul în care Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică urmează să dea publicităţii în noiembrie un raport despre competitivitatea franceză, în timp ce FMI va proceda la o evaluare anuală a stării economiei franceze.

Pentru François Hollande este important să asculte vocea unor experţi, într-un moment când şi-a propus o misiune extrem de dificilă: relansarea creşterii conomice, în ciuda prelungirii crizei.

Mai multe organizaţii internaţionale exercită de altfel presiuni asupra Franţei, pentru a face unele reforme destinate să flexibilizeze piaţa muncii, să reducă fiscalitatea care apasă asupra întreprinderilor şi să favorizeze investiţiile.

Marţi, 30 octombrie, patronii acestor importante organizaţii sunt aşteptaţi la Berlin, pentru o discuţie despre situaţia economiei mondiale, cu Angela Merkel. Nu este exclus ca în acest context să fie evocată şi o veste bună care vine de peste Atlantic şi anume lenta redresare a economiei în Statele Unite, pe fond de creştere a consumului, ceea ce înseamnă o gură de oxigen şi pentru economia europeană.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/economie/hollande-patronii-fac-radiografia-crizei

Citit 4200 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top