•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Fara Numerar: Plateste cu ... Amprenta Digitala sau Vocala!

Tehnologia si inovatia fac parte din viata nostra. Ea este mai prezenta in domeniile financiare, ajutand atat consumatorul, prin modernism si confort, dar si securitatea tranzactiilor. Ultimile stiri din domeniu ne indica cum arata viitorul platilor: fara numerar, doar biometric! Viitorul “suna bine” pentru ca MasteCard testeaza plata prin scanarea vocii cu ajutorul senzorilor biometrici. Insa, noutatea se implementeaza

deja, din noiembrie, in Franta. Aici, 1500 de consumatori isi vor plati cumparaturile prin trecerea degetului pe deasupra senzorului unui aparat dotat cu o tehnologie unica. Dispozitivul a fost dezvoltat de catre societatea Natural Security si va fi testat de la finalul lunii noiembrie pana in martie, cu ajutorul a 1500 de persoane din doua localitati franceze Villeneuve d’Ascq si Angoulême. Consumatorii francezi care si-au dat acordul sa participe la aceste teste trebuiau sa detina un card de credit pe care sa fie inregistrata si amprenta digitala.

In momentul cand trebuie facuta plata pentru cumparaturi, clientul pune degetul pe un cititor biometric. Acesta identifica amprenta, trimite un semnal catre cardul aflat asupra cumparatorului si o compara cu cea deja inregistrata. Daca cele doua amprente sunt identice, un semnal este trimis la terminal, care valideaza tranzactia.

Testul de la Villeneuve d’Ascq se va face cu dispozitive care citesc reteaua sanguina de pe deget, in timp ce testul din Angoulême presupune verificarea amprentelor. Aceste forme de identificare sunt confidentiale pentru ca nu sunt stocate in bazele de date ale bancilor, acestea avand doar informatiile clasice de pe cardul de credit.

Plata cu degetul nu are limitari din punctul de vedere al volumului de cheltuieli. Testul din Villeneuve d’Ascq este efectuat doar cu clientii Banque Accord, o filiala a hypermarketului Auchan, care va participa de altfel la experiment impreuna cu Decathlon, Leroy Merlin, restaurantele Flunch si cativa alti comercianti dintr-un mall local, V2.
.
In Angoulême, in experiment vor fi implicati Crédit Agricole, Crédit Mutuel si BNP Paribas, impreuna cu Auchan, Accord Banque, Leroy Merlin si societatea specializata in terminale de plata Ingenico. “Ceea ce vrem este de a defini un mod de a identifica care este extrem de simplu, sigur și universal,” a declarat Dl. Delaforge. La sfarsitul experimentului din luna martie, se va face o evaluare completa, inainte de o implementare noua, potrivit sursei citate.

Despre sistem

Sistemele de securitate bazate pe tehnologii biometrice se prezinta ca o alternativa viabila, cu un cost redus, la sistemele bazate pe cartele magnetice, coduri de bare sau parole. Se poate spune ca noile sisteme au dus la definirea unei alte clase de securitate, superioara fata de cea asigurata de sistemele traditionale. Pentru a avea acces într -o incinta protejata la informatii sensibile, o persoana se poate identifica prin trei metode: printr-un obiect pe care-l detine (cheie, cartela); prin cunostinte secrete (parole, PIN-uri); prin trasaturi anatomice (ADN, amprente digitale, fata, iris, voce etc.).

Tehnica de acces prin analiza trasaturilor anatomice se numeste biometrie. In momentul de fata, tehnologiile biometrice au la baza identificatori fiziologici (amprenta digitala, geometria palmelor, structura retinei, conf iguratia ADN) si identificatori comportamentali (timbrul vocal, dinamica scrisului, dinamica apasarii tastelor) ce permit recunoasterea absoluta a unei persoane. Utilizarea biometriei pentru identificarea si autentificarea subiectilor umani a început sa ofere câteva avantaje unice fata de metodele traditionale. Numai autentific area biometrica se bazeaza pe identificarea unei anumite parti intrinseci a fiintei umane. Sistemele bazate pe cartele magnetice, coduri de bare sau chei fizice pot fi pierdute, furate sau multiplicate. Parolele pot fi uitate, sparte etc.

Citeste tot articolul:  http://www.bankingnews.ro/plati-deget-cititor-biometric.html

Citit 2285 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top