•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Franţa acordă companiilor deduceri de taxe de 20 miliarde de euro pentru creşterea competitivităţii

Franţa a anunţat, marţi, deduceri de taxe în valoare de 20 de miliarde de euro, care vor permite companiilor să scadă costurile cu forţa de muncă, în încercarea de a restabili competitivitatea industriei ţării, potrivit cotidianului Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Deficitul produs în finanţele publice de această măsură va fi finanţat în mod egal prin majorarea TVA şi reduceri de cheltuieli, a declarat premierul francez, Jean-Marc Ayrault.

"Guvernul a luat notă de gravitatea situaţiei. Franţa are nevoie de un nou model (...) care să o aşeze din nou în centrul economiei mondiale", a spus Ayrault, după o şedinţă de guvern, în timpul căreia miniştrii au discutat un raport despre modurile în care poate fi îmbunătăţită competitivitatea.

Decizia guvernului urmează prezentării luni a unui raport coordonat de Louis Gallois, fost director general al grupului EADS.

Raportul a cerut reduceri de 30 de miliarde de euro la taxele plătite pentru angajaţi.

Potrivit premierului, deducerile de taxe în valoare de 20 de miliarde de euro vor fi finanţate, parţial, prin majorarea TVA.

Astfel, rata maximă a TVA va avansa de la 19,6% la 20%, cea intermediară de la 7% la 10%, iar cea minimă de la 5% la 5,5%.

De asemenea, guvernul intenţionează să reducă cheltuielile publice cu 10 miliarde de euro în 2014 şi 2015, iar din 2016 va introduce noi taxe de mediu care ar urma să genereze circa 3 miliarde de euro anual, a afirmat Ayrault.

Companiile franceze vor beneficia de deduceri de taxe de 10 miliarde de euro anul următor, cu alte câte 5 miliarde de euro în 2014 şi 2015. Sprijinul va fi legat de păstrarea şi extinderea numărului de angajaţi.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/franta-acorda-companiilor-deduceri-de-taxe-de-20-miliarde-de-euro-pentru-cresterea-competitivitatii_1047273.html#ixzz2BXYtRSqy

Citit 3854 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top