•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Turneu delicat al lui François Hollande în Africa

Turneu delicat al lui François Hollande în Africa

François Hollande începe vineri primul său turneu în Africa de când a ajuns în fruntea statului francez. Preşedintele Franţei face mai întâi o escală la Dakar, în Senegal şi apoi la Kinshasa, capitala Republicii Democratice Congo, unde se derulează până duminică sommet-ul francofoniei. Cu ris...

Încă de marţi, preşedintele Franţei estima că situaţia democraţiei din Republica Democratică Congo "este inacceptabilă". Joi seară, pe undele RFI, François Hollande şi-a pus speranţe ca "procesul democratic din această ţară africană să poată merge până la capăt. Voi evoca acest lucru cu preşedintele Kabila şi cu Opoziţia de la Kinshasa", a precizat şeful statului francez la adresa asociaţiilor care-l critică pentru că a acceptat să meargă în fostul Zair.

Înainte să ajungă însă la sommet-ul francofoniei ce va fi găzduit de Kinshasa, François Hollande ia cuvântul vineri la Dakar în faţa parlamentarilor senegalezi, lăudaţi de Paris pentru virtuţile lor democratice şi exemplaritatea lor.

Tot în capitala Senegalului, preşedintele Franţei va detalia politica pe care o preconizează administraţia sa în Africa. Însoţit de cinci miniştri, şeful statului francez va reafirma respectul pe care-l are pentru partenerii săi africani, dar şi disponibilitatea ţării sale de a participa la dezvoltarea economică a Africii în faţa planurilor tot mai invazive ale investitorilor chinezi, brazilieni şi indieni.

O certitudine s-a conturat deja şi anume că etapa congoleză a preşedintelui francez va fi sâmbătă şi duminică mult mai puţin consensuală decât cea senegaleză de vineri.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/turneu-delicat-al-lui-francois-hollande-africa

Citit 4217 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top