•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Prima doamnă a Franţei se destăinuie

Prima doamnă a Franţei se destăinuie

Confruntată cu o puternică scădere a popularităţii (mai puţin de un francez din trei o apreciază), Valérie Trierweiler, partenera de viaţă a preşedintelui François Hollande îşi face mea culpa într-un lung interviu acordat principalului ziar de provincie din Hexagon. Prima doamnă a Franţei revine pe larg asupra controvers...

"Acel mesaj pe Twitter a fost o eroare, pe care o regret şi acum. E ceva ce nu se va mai repeta". Încă de la bun început, Valérie Trierweiler acceptă să-şi facă mea culpa în lungul interviu acordat cotidianului regional Ouest France. Prima doamnă a Franţei a conştientizat într-un final, la patru luni după instalarea lui François Hollande la Elysée, că este şi ea o personalitate, o femeie publică. "Nu realizasem măsura exactă a ceea ce înseamnă asta", recunoştea ea în interviul acordat ziariştilor din provincie.

Apropo de statura ei de primă doamnă, Valérie Trierweiler spunea nu demult că e "o funcţie desuetă". În acest context, ea refuză să fie doar "decorativă", cum au fost mai toate predecesoarele ei. După patru luni alături de şeful statului, fosta jurnalistă acceptă totuşi să facă un pas înapoi, un compromis. Cert, ea îşi păstrează o cronică literară la celebra revista Paris Match, dar renunţă la proiectul de a face o emisiune pe D8, un nou canal de televiziune lansat în aceste zile. "Înţeleg că unii şi-ar pune întrebări, ar putea fi şocaţi de faptul că iubita preşedintelui lucrează la o televiziune", spunea cea care acum câteva luni anima o emisiune pe acelasi post. Semnătura săptămânală la Paris Match şi-o păstrează, ca să-i poată întreţine, parţial, pe cei trei copii pe care-i are dintr-o precedentă relaţie. O indepedenţă financiară la care pare că ţine morţiş.

Viitorul primei doamne a Franţei se va remarca mai ales în fruntea fundaţiei Danielle Mitterrand, o predecesoare a cărei ambasadoare este astăzi Valérie Trierweiler. Asta n-o împiedică pe prima doamnă să-şi păstreze biroul din incinta palatului prezidenţial, birou care-i pune la dispoziţie nu mai puţin de trei secretare. Mai toţi analiştii sunt de părere că e greu de imaginat că în aceste condiţii, chiar şi cu un mare mea culpa pe post de "operaţiune de normalizare", cum o descrie ziarul conservator Le Figaro, Valérie Trierweiler îşi va regăsi cota de popularitate demnă de poziţia ei.

"Inoculaţi" cinci ani cu aventurile precedentului cuplu prezidenţial, francezii consideră că viaţa privată a preşedintelui socialist are un impact negativ asupra imaginii pe care ei şi-o fac despre şeful statului.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/prima-doamna-frantei-se-destainuie

Citit 4260 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top