•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Franţa: Suspect de terorism, ucis de forţele speciale

Sursa: www.guardian.co.uk

Un bărbat a fost rănit mortal sâmbătă dimineaţă la Strasbourg, în estul Franţei, în timpul arestării sale în cadrul unei operaţiuni antiteroriste, au anunţat o sursă apropiată anchetei şi una judiciară, citate de AFP şi Mediafax. Zece persoane au fost arestate în operaţiune.

Potrivit sursei judiciare citate, această operaţiune a fost desfăşurată în cadrul anchetei privind aruncarea, la 19 septembrie, a "unui dispozitiv exploziv de mică putere" într-o alimentară cuşer din Sarcelles, la periferia Parisului. Acest atac a provocat rănirea uşoară a unei persoane şi a tulburat comunitatea evreiască din acestă comună.

O sursă din cadrul poliţiei a precizat că persoanele vizate de poliţie aparţin "mediilor salafiste".

În cadrul operaţiunii din Strasbourg, trei poliţişti au fost răniţi uşor, a anunţat sursa judiciară. Potrivit primelor elemente ale anchetei, în momentul în care au intrat în domiciul său, bărbatul, care nu era singur, a deschis focul asupra poliţiştilor care au ripostat şi l-au împuşcat mortal.

Un poliţist a fost lovit de un glonţ la nivelul capului şi un altul la nivelul inimii, dar echipamentul de protecţie a oprit gloanţele, a adăugat sursa apropiată anchetei.

Această arestare are loc în cadrul unei operaţiuni a poliţiei desfăşurate în mai multe locuri din Franţa, în cursul cărora au fost operate "aproximativ zece" arestări, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Un bărbat înarmat, ameninţător şi "periculos" a fost, de asemenea, reţinut în regiunea pariziană. Bărbatul nu şi-a folosit însă arma.

După atacul asupra magazinului cuşer, anchetatorii au refuzat să evoce o legătură cu atmosfera tensionată din perioada respectivă: cu câteva zile înainte, au fost scandate sloganuri antisemite în cadrul unei manifestaţii islamiste neautorizate în apropierea ambasadei Statelor Unite la Paris, organizată în semn de protest faţă de filmul islamofob "Inocenţa Musulmanilor". Cu o zi înainte, revista Charlie Hebdo publicase caricaturi cu profetul Mahomed.

Consiliul reprezentativ al instituţiilor evreieşti din Franţa (CRIF) şi-a exprimat temerile "că acest atac ar putea avea legătură cu explozia de violenţă declanşată de difuzarea filmului împotriva islamului". Ambasadorul Israelului în Franţa, Yossi Gal, a condamnat o "agresiune antisemită".

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/franta-suspect-terorism-ucis-fortele-speciale

Citit 3917 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top