•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

François Hollande îşi pune speranţele în bugetul Franţei pe 2013

François Hollande îşi pune speranţele în bugetul Franţei pe 2013

Preşedintele Franţei spune că bugetul pe anul 2013 este unul care va duce la redresarea economiei şi la reluarea creşterii economice. Documentul a fost prezentat vineri la Paris, în timpul unei şedinţe a Consiliului de Miniştri.

 

François Hollande spune că noul buget al Franţei este unul care permite reducerea deficitului şi ameliorarea performanţelor economice. Proiectul legii finanţelor Franţei pe 2013 stabileşte, printre altele, reducerea deficitului bugetar şi o creştere a taxelor pentru persoanele care câştigă mai mult de un milion de euro pe an.

Persoanele cu venituri mai mari de 150 de mii de euro pe an vor plăti 45% la stat, iar cele cu peste un milion de euro trebuie să vireze către Fisc 75% din încasări, măsuri cu un efect combinat estimat la 500 de milioane de euro.

Totodată, Franţa va introduce taxe mai mari pe dividende şi alte profituri obţinute din investiţii şi va elimina sau reduce o parte din deducerile fiscale.

Bugetul Franţei pe anul viitor vizează reducerea deficitului cu aproximativ 30 de miliarde de euro în 2013. Pe lângă cele 20 de miliarde din majorări de taxe, Parisul speră să economisească alte zece miliarde de euro prin îngheţarea sau reducerea cheltuielilor publice.

Bugetul Franţei pentru 2013 prevede o creştere economică de 0,3% în acest an, urmată de un avans de 0,8% anul viitor.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/economie/francois-hollande-isi-pune-sperantele-bugetul-frantei-2013

Citit 3968 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top