Imprimă această pagină

Măsuri de securitate sporite în Franţa, după publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed

Măsuri de securitate sporite în Franţa, după publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed

Franţa îşi sporeşte măsurile de securitate, după publicarea unor caricaturi cu profetul Mahomed într-o revistă franceză. Autorităţile de la Paris se tem de proteste violente din partea musulmanilor. Ambasadele, consulatele şi şcolile franceze din 20 de state musulmane vor fi închise vineri.

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a anunţat miercuri că securitatea a fost intensificată în jurul ambasadelor franceze. "Am dat ordin ca în toate ţările unde ar putea fi probleme să se ia măsuri de securitate speciale", spune el.

Ambasadele, consulatele şi şcolile franceze din 20 de state musulmane vor fi închise vineri, zi de rugăciune colectivă pentru musulmani, dar şi zi de proteste.

Securitatea a fost intensificată şi în jurul sediului redacţiei Charlie Hebdo din Paris.

Guvernul francez a refuzat să autorizeze organizarea unei manifestaţii, sâmbătă, la Paris, care ar fi avut scopul denunţării filmului antiislam.

Directorul publicaţiei Charlie Hebdo a anunţat miercuri că site-ul de Internet al săptămânalului a fost "blocat deoarece a fost piratat" după anunţarea publicării caricaturilor cu profetul Mahomed, relatează AFP.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/masuri-securitate-sporite-franta-publicarea-caricaturilor-profetul-mahomed

Citit 3981 ori