Imprimă această pagină

Ioan T. Morar: Intervenţia autorităţilor după accidentul de autocar a fost de o excepţională promptitudine

Foto: pacanews.com

O fetiţă de 18 luni a murit, iar 12 persoane au fost grav rănite, după ce un autobuz transportând turişti români s-a răsturnat pe o şosea din sudul Franţei. Autobuzul venea de la Madrid şi avea ca destinaţie oraşul Bistriţa, fiind închiriat de o societate din Suceava. Consulul României la Marsilia, Ioan T. Morar a declarat...

11 elicoptere, 37 de ambulanţe, 150 de pompieri şi 50 de jandarmi au intervenit într-un timp foarte scurt la faţa locului, răniţii fiind trimişi imediat la diverse spitale din Marsilia, Nisa, Toulon, Fréjus şi Brignole. Prefectul departamentului în care s-a produs accidentul, departamentul Var, a declanşat "planul roşu", de natură să permită, în astfel de circumstanţe, o mobilizare excepţională şi spitalizarea victimelor.

Ministrul delegat al Transporturilor, Frédéric Cuvillier, s-a deplasat în cursul serii de duminică la căpătâiul răniţilor internaţi la spitalul Sainte-Musse din Toulon.

Deocamdată se ştie că accidentul a fost provocat de explozia unui pneu, moment în care şoferul şi el grav rănit în urma accidentului a pierdut controlul autobuzului. Acesta a deviat spre bariera de securitate a şoselei pe care a traversat-o şi s-a răsturnat pe flancul stâng. O altă maşină a fost lovită, dar nu s-au înregistrat răniţi. Agenţia France Presse precizează că autobuzul transporta 50 de persoane, dintre care 30 sunt rănite uşor, iar 12 n-au avut nimic.

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a anunţat deschiderea unei anchete, pentru stabilirea exactă a cauzelor şi a contextului în care s-a produs accidentul, la ora 9.40 dimineaţa. Urmează să fie audiaţi martori şi să se verifice dacă timpul de odihnă al şoferului a fost respectat.

În cursul acestui an s-au mai produs şi alte accidente în Franţa, implicând autobuze străine. Pe data de 10 mai s-a răsturnat un autobuz italian, care transporta turişti indonezieni, accident produs probabil tot din cauza unui pneu care a explodat, bilanţul fiind de un mort şi 12 răniţi. Pe 19 februarie a avut loc un accident al unui autocar britanic, probabil din cauza faptului că şoferul a adormit la volan, ceea ce a provocat moartea unei persoane şi rănirea altor 23.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/ioan-t-morar-interventia-autoritatilor-accidentul-autocar-fost-o-exceptionala

Citit 3629 ori