•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Ioan T. Morar: Intervenţia autorităţilor după accidentul de autocar a fost de o excepţională promptitudine

Foto: pacanews.com

O fetiţă de 18 luni a murit, iar 12 persoane au fost grav rănite, după ce un autobuz transportând turişti români s-a răsturnat pe o şosea din sudul Franţei. Autobuzul venea de la Madrid şi avea ca destinaţie oraşul Bistriţa, fiind închiriat de o societate din Suceava. Consulul României la Marsilia, Ioan T. Morar a declarat...

11 elicoptere, 37 de ambulanţe, 150 de pompieri şi 50 de jandarmi au intervenit într-un timp foarte scurt la faţa locului, răniţii fiind trimişi imediat la diverse spitale din Marsilia, Nisa, Toulon, Fréjus şi Brignole. Prefectul departamentului în care s-a produs accidentul, departamentul Var, a declanşat "planul roşu", de natură să permită, în astfel de circumstanţe, o mobilizare excepţională şi spitalizarea victimelor.

Ministrul delegat al Transporturilor, Frédéric Cuvillier, s-a deplasat în cursul serii de duminică la căpătâiul răniţilor internaţi la spitalul Sainte-Musse din Toulon.

Deocamdată se ştie că accidentul a fost provocat de explozia unui pneu, moment în care şoferul şi el grav rănit în urma accidentului a pierdut controlul autobuzului. Acesta a deviat spre bariera de securitate a şoselei pe care a traversat-o şi s-a răsturnat pe flancul stâng. O altă maşină a fost lovită, dar nu s-au înregistrat răniţi. Agenţia France Presse precizează că autobuzul transporta 50 de persoane, dintre care 30 sunt rănite uşor, iar 12 n-au avut nimic.

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a anunţat deschiderea unei anchete, pentru stabilirea exactă a cauzelor şi a contextului în care s-a produs accidentul, la ora 9.40 dimineaţa. Urmează să fie audiaţi martori şi să se verifice dacă timpul de odihnă al şoferului a fost respectat.

În cursul acestui an s-au mai produs şi alte accidente în Franţa, implicând autobuze străine. Pe data de 10 mai s-a răsturnat un autobuz italian, care transporta turişti indonezieni, accident produs probabil tot din cauza unui pneu care a explodat, bilanţul fiind de un mort şi 12 răniţi. Pe 19 februarie a avut loc un accident al unui autocar britanic, probabil din cauza faptului că şoferul a adormit la volan, ceea ce a provocat moartea unei persoane şi rănirea altor 23.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/ioan-t-morar-interventia-autoritatilor-accidentul-autocar-fost-o-exceptionala

Citit 4086 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top