•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Taxa pe locul de muncă pentru români şi bulgari a fost desfiinţată

O circulară interministerială a guvernului francez cu privire la evacuarea taberelor ilegale de romi, de punere în practică a măsurilor decise săptămâna trecută, a oficializat miercuri eliminarea taxei care limita accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii, conform portalului L'Express.

Franta


"Taxele datorate de angajator şi de persoana respectivă la Oficiul francez pentru imigraţie şi integrare sunt desfiinţate", măsura intrând în vigoare imediat, precizează documentul adresat prefecţilor din teritoriu.

Guvernul francez a decis la 22 august, într-o reuniune interministerială, să relaxeze condiţiile de angajare pentru cetăţenii din România şi Bulgaria, principalele ţări de provenienţă a romilor.

Lista meseriilor care le sunt deschise "va fi extinsă în curând, după desfăşurarea procedurilor de consultare cu partenerii sociali", confirmă documentul.

Circulara "referitoare la anticiparea şi acompanierea operaţiunilor de evacuare a taberelor ilegale" a fost semnată de miniştrii de interne, educaţiei naţionale, afacerilor sociale şi sănătăţii, locuinţei, muncii şi de miniştrii delegaţi pentru reuşita educaţională şi lupta împotriva excluziunii.

Ea "precizează cadrul acţiunii statului în cazul evacuărilor de tabere ilegale, precum şi mecanismul de coordonare a actorilor locali ce va fi înfiinţat în jurul prefectului".

Documentul subliniază necesitatea "asigurării unui tratament egal şi demn fiecărei persoane în situaţie de mizerie socială" şi îi cheamă pe prefecţi să stabilească "de fiecare dată când este posibil, un diagnostic şi căutarea de soluţii de acompaniere" în materie de "şcolarizare, sănătate, loc de muncă, locuinţă, adăpost".

Prefecţii vor fi ajutaţi în această misiune de prefectul Alain Régnier, delegat interministerial pentru locuinţe şi acces la locuinţe (DIHAL), adaugă circulara. AGERPRES

Citit 17124 ori

1 comentariu

  • Link la comentariu Predeleanu Duminică, 14 Aprilie 2013 22:07 postat de Predeleanu

    Buna ziua ! Ma numesc Renata sunt in Nice din septembrie 2011,tot incerc sa imi gasesc de munca dar nu reusesc,sunt refuzata mereu din cauza taxelor care angajatorul trebuie sa le plateasca si timpul asteptat pentru a obtine cartea de sejur,am citit articolul dumneavoastra vreau sa stiu daca este adevarat si daca da de cand se va pune in aplicare aceasta lege,sincer sunt intr-o situatie dificila si mia-as dori sa pot obtine informatiile care imi trebuiesc,va multumesc frumos.

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top